Ionuț Lupescu, noi săgeți către FRF. Ofertele pentru selecționer, doar "praf în ochi". Părerea despre Adrian Mutu

3 săptămâni in urmă 17

  • La Liga: Analiza sezonului, duminică, 19:45, Digi Sport 1

  • Bundesliga: Analiza sezonului, duminică, 21:15, Digi Sport 1

Înainte să ajungă la "Briliant", FRF a mai negociat cu Gheorghe Hagi, Răzvan Lucescu și Dan Petrescu, însă au fost refuzați pe rând. Despre acest subiect a vorbit duminică și Ionuț Lupescu, cel care a pierdut în 2018 alegerile pentru șefia Federației.

Ionuț Lupescu, noi săgeți către FRF. Ofertele pentru selecționer, doar "praf în ochi". Părerea despre Adrian Mutu

În opinia fostului internațional român, actuala conducere a FRF i-a ofertat pe cei trei doar ca să puncteze la imagine, știind dinainte că vor fi refuzați. Cât despre Mutu, părerea lui Lupescu este că, pentru postul de selecționer, este nevoie de cineva cu mai multă experiență în antrenorat.

"Întrebați pe cei care răspund de echipa națională, pentru că ei sunt cei care decid. Din păcate, au decis foarte prost în ultimii ani, sper că de data asta să aibă o mână mai bună.

Cum ați spus, au părut, doar au vrut să mai vândă ceva imagini. Dar știm foarte bine că pe toți pe care i-a contactat, niciunul n-ar fi venit dinainte, din diverse motive. A fost praf în ochi pentru voi!

Nu știu ce variantă e acum. Domne, nu știu, eu am altă părere despre postul de selecționer, trebuie să fie alte criterii. Cei care conduc Federația au demonstrat că au alte criterii. Important e să aibă succes, ceea ce, în ultimii 8 ani, n-au avut.

În primul rand, că să fii selecționer trebuie să ai o anumită experiență, să ai câțiva ani în care să demonstrezi că poți să fii un bun manager, dacă vreți, al echipei naționale. Tu ca selecționer nu antrenezi, da? Ori, toți cei dinainte au fost departe de aceste criterii. Daca se continuă tot așa, înseamnă că vom avea succes", a declarat Lupescu.

Mircea Lucescu crede și el că e nevoie de un selecționer cu mai multă experiență decât Adrian Mutu

Mircea Lucescu (76) a oferit o opinie în legătură cu posibila numire a "Briliantului" ca selecționer, în cadrul emisiunii Fotbal Club. "Il Luce" a subliniat că pe Mutu l-ar fi ajutat mai mult să antreneze o echipă de club cel puțin doi ani înainte de a face pasul cel mare și de a antrena o echipă națională.

”Nu știu cum s-ar manifesta ca antrenor. Între a fi jucător și antrenor e o diferență totală. Între a fi jucător, antrenor și selecționer iar e o diferență. Trebuie să i se acorde o atenție deosebită și să fie ajutat, nu să fie lăsată toată responsabilitatea pe el.

Mi-aș fi dorit să aibă măcar doi ani de antrenorat la o echipă de club și apoi să meargă la națională. Au fost mulți care aveau prestigiu ca jucător și le-a dat prestigiu să devină selecționeri. Hagi ar fi putut fi un selecționer extraordinar dacă mai antrena un an doi înainte.

Shevchenko a fost ajutat de o trupă de italieni. Șase italieni au fost lângă el permanent. Sunt staffuri imense. Și Mancini cred că are cel puțin 15 persoane în staff. Eu nu am. Încerc să acopăr tot făcând eforturi foarte mari.

La Guardiola, la Klopp sunt câțiva antrenori care se ocupă doar cu exercițiile. Guardiola are 20 pe lângă el. Klopp are 40 de persoane care se ocupă de echipă”, a declarat Lucescu, în exclusivitate la Fotbal Club. 

Etichete: frf , selectioner , ionut lupescu , federatia romana de fotbal

Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă