Ionuț Lupescu, avertisment pentru naționala României înaintea încleștării cu Germania: „A mutat presiunea pe jucători!”

2 săptămâni in urmă 4

Ionuț Lupescu, fostul mare internațional român, a vorbit despre meciul de „foc” pe care România îl va avea duminică, contra naționalei Germaniei, în preliminariile Campionatului Mondial din 2022.

România va debuta astăzi, 25 martie, în preliminariile CM 2022, contra reprezentativei Macedoniei de Nord. Meciul se va juca la București, pe Arena Națională. „Tricolorii” se află în grupa J, alături de Germania, Armenia, Islanda, Liechtenstein și Macedonia de Nord.

ProSport a trimis o echipă de jurnaliști la Campionatul European de Fotbal U21, din Ungaria și Slovenia. Andrei Trifan, Alin Grigore și Mihai Pop (video+foto) transmit cele mai noi informații de la fața locului.

Ionuț Lupescu, avertisment pentru naționala României înaintea încleștării cu Germania

Joachim Low a anunțat, recent, că va părăsi banca echipei naționale, după încheierea Campionatului European din 2021. Ionuț Lupescu este de părere că anunțul selecționerului neamț îi va ambiționa pe jucătorii naționalei Germaniei să lupte cu îndârjire, astfel că România va avea un meci foarte greu.

„Sper să înceapă cu dreptul naţionala, să înveţe din greşelile din ultimii ani. Toate celelalte echipe au progresat la fel de mult, ca evoluţia federaţiilor europene în ultimii ani. Germania rămâne favorită indiferent cu cine joacă. După ultima mutare făcută de Low, nu cred că va fi uşor. A zis că se retrage după EURO, a mutat toată presiunea pe jucători şi cred că şi jucătorii vor încerca să fie mai aproape de Low, să-l ajute să plece cu fruntea sus, câştigând titlul european.

Obiectivul pentru nemţi a fost mereu calificarea într-o finală. Şi-ar dori un titlu european, după cel mondial. Cred că a făcut un pas inteligent, după 16-17 ani. Jucătorii vor juca şi pentru Low. În fotbal nu e umilinţă. Dacă-ţi faci treaba corect, poţi câştiga, poţi pierde, dar valoarea, forma de moment, norocul vor decide. Important e să se vadă că ai un concept şi să dai totul pe teren. E diferenţă între noi şi Germania, dar şi echipele mari s-au mai încurcat”, a declarat Ionuț Lupescu, pentru Telekom Sport.

De cealaltă parte, Lupescu are încredere în Rădoi că poate duce naționala la Campionatul Mondial din 2022.

„Nouă puncte cred că obţinem. Ăsta trebuie să fie obiectivul. Naţionala arăta prost acum câteva luni, dar acum poate arăta mult mai bine. Jucătorii vin cu succese de la echipe. Ianis a luat titlul, Stanciu joacă foarte bine la Slavia Praga.

Nu mi-am schimbat părerea despre Rădoi. Sper să continue, să aibă succes. Contează mai puţin cine e la naţională, contează să ne calificăm la un turneu final”, a mai spus Ionuț Lupescu.

The post Ionuț Lupescu, avertisment pentru naționala României înaintea încleștării cu Germania: „A mutat presiunea pe jucători!” appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă