Ionuț Chirilă, plin de optimism după înfrângerea cu FCSB. „Am murit frumos! Dacă nu începeam timid, nu pierdeam”

3 săptămâni in urmă 58

Ionuț Chirilă a arătat mult optimism la finalul partidei pierdute de echipa sa, Academica Clinceni, sâmbătă seară, pe Arena Națională, împotriva celor de la FCSB, scor 2-3. A fost primul meci pentru acesta pe banca tehnică a unei echipe, după o pauză de patru ani, însă are entuziasm și încredere că va face lucruri frumoase în continuare la Academica Clinceni.

FCSB a condus în două rânduri la două goluri distanță, 2-0 și 3-1, însă de fiecare dată Academica Clinceni a reduc din handicap. Chiar dacă a părut o partidă pe care FCSB a avut-o în permanență la îndemână, finalul a fost unul cu emoții.

Argentinianul Bautista a redus din nou din handicap, la 2-3, în minutul 89, iar speranțele au revenit în tabăra ilfovenilor. Din păcate pentru ei, nu au avut prea mult timp la dispoziție pentru a forța egalarea.

Ionuț Chirilă nu pare îngrijorat după înfrângerea cu FCSB

Ionuț Chirilă este de părere că, dacă echipa sa nu primea două goluri în primele 15 minute (Claudiu Keșeru – min. 3, Paulo Vinicius – min. 10), nu pierdea meciul contra celor de la FCSB.

„După cinci antrenamente împreună, am murit frumos. Cu puțină șansă și dacă nu începeam timid și primeam două goluri în primele 15 minute, nu pierdeam. Important este că această echipă se construiește frumos. Am făcut o propagandă bună fotbalului. Am construit frumos, am dominat pe alocuri o echipă care vrea titlul în România. Am jucat cu de Amorim într-un picior. Am jucat cu un vârf improvizat, Omoh. Practic, n-am avut vârf. Dar am încercat să echilibrăm partida și de multe ori am avut personalitatea și am condus jocul, în anumite momente. (Unde mai este de lucrat?) Fizic, tehnic, tactic. Uitați-vă la ultimele partide și cum am jucat azi. Am fost inteligenți, n-am aruncat mingi în tribună, am făcut circulație, posesie, superioritate numerică, cu niște jucători cărora le-am spus că prin inteligență putem câștiga. Nu am câștigat, dar pentru mine este important jocul. FCSB are niște jucători de clasă pentru fotbalul românesc și a câștigat datorită unor momente de joc, unde nu ne-au fost superiori ca joc colectiv. Clinceni a demonstrat că începe un nou drum și se construiește frumos”, a declarat Ionuț Chirilă, la finalul partidei cu FCSB.

Academica Clinceni rămâne ultima în Liga 1, cu doar două puncte după 10 runde și se anunță un sezon infernal.

„Îmi plac lucrurile cu grad înalt de dificultate. Cine lua o echipă cu doua puncte după nouă runde? Numai eu, care sunt un nebun.  Vrem să echilibrăm clubul din punct de vedere financiar. Trebuie să producem fotbal şi construind şi transformând jucătorii din perspectivă în certitudini poţi face asta. Rolul meu este de a-l duce pe jucătorul de 18 ani, plătit cu 1000 de euro pe lună, la un nivel de complexitate tehnico-tactică-fizică-mentală, la nivelul jucătorilor plătiți cu 20.000 de euro pe lună, de la FCSB, CFR Cluj sau Universitatea Craiova. Titlul de azi: Clinceniul a murit frumos”, a adăugat Ionuț Chirilă.

Ionuț Chirilă: „FC Botoșani, cea mai puternică echipă din Liga 1”

În următoarea etapă, Academica Clinceni joacă acasă, cu FC Botoșani, pe 4 octombrie, de la ora 20:30. FC Botoșani este pe locul doi în Liga 1, la patru puncte sub CFR Cluj.

„Urmează artileria grea. Din punctul meu de vedere, FC Botoșani este cea mai puternică echipă din Liga 1, ca organizare a jocului, ca forță colectivă. Dovadă că au bătut și pe CFR Cluj”, a conchis Chirilă.

The post Ionuț Chirilă, plin de optimism după înfrângerea cu FCSB. „Am murit frumos! Dacă nu începeam timid, nu pierdeam” appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă