Ionuț Chirilă acceptă eșecul cu zâmbetul pe buze: „Titlul de astăzi este următorul: «Clinceniul a murit frumos»”

1 lună in urmă 21

Articol de GSP - Publicat sambata, 25 septembrie 2021, 23:25 / Actualizat sambata, 25 septembrie 2021 23:25

Ionuț Chirilă (55 de ani), antrenorul de la Academica Clinceni, consideră că echipa sa „a murit frumos” contra FCSB-ului, în meciul din etapa 10 a Ligii 1, pierdut cu 2-3. 

Totul despre FCSB - Clinceni, AICI

„După 5 antrenamente împreună, am murit frumos. Echipa a făcut o propagandă bună fotbalului, a încercat să joace, a creat superioritate numerică, a dominat de multe ori un adversar care vrea titlul, care are jucători cu calitate incontestabilă. L-am avut pe William într-un picior, am jucat cu un vârf improvizat, Omoh. Am încercat să echilibrăm partida și în multe momente am avut personalitate, am condus jocul”, a spus Chirilă.

Ionuț Chirilă, după FCSB - Academica Clinceni 3-2: „FCSB nu ne-a fost superioară ca joc colectiv”

„Trebuie să lucrăm fizic, tehnic, tactic. La tot. Uitați-vă la ultimele partide din campionat și la cum am jucat astăzi. Echipa a făcut circulație, posesie, am creat superioritate numerică. Nu am câștigat, dar pentru mine e important jocul. 

FCSB are jucători de clasă pentru fotbalul românesc și au câștigat din momente de joc, nu pentru că ne-ar fi fost superiori ca joc colectiv. Astăzi Clinceniul a demonstrat că începe un nou drum, se construiește frumos”, a adăugat antrenorul ilfovenilor la DigiSport.

Ionuț Chirilă: „Clinceniul a murit frumos”

Întrebat de ce a ales să o preia pe Academica într-o perioadă atât de delicată, Chirilă a spus

„Îmi plac lucrurile cu grad înalt de dificultate, să-mi asum responsabilități. Cine putea să ia o echipă cu două puncte în nouă etape? Numai eu, care sunt un nebun, cu jucătorii tineri, să-i fac să joace, să facem o mare echipă în viitor și să reechilibrăm clubul din punct de vedere financiar. Trebuie să și produci, nu mai să bagi bani într-un sac fără fund. 

Rolul meu este ca pe jucătorul de 18 ani plătit cu 1.000 de dolari pe lună să-l aduc la complexitatea tehnico-tactică, fizică și mentală pe care o are jucătorul pe care FCSB, CFR Cluj și Rotaru îl plătesc cu 25.000 de euro pe lună la 26 de ani. Titlul de astăzi este următorul: «Clinceniul a murit frumos»”.

Ei n-au făcut puncte cu echipele așa-zis mai accesibile. Nu vreau să jignesc pe nimeni, dar trebuia să facă puncte cu Argeș, Târgoviște, Mioveni, Dinamo. Nu trebuia să se piardă punctele alea. Acum vine artileria grea.

- Ionuț Chirilă, antrenor Academica Clinceni 

Clasament Liga 1: FCSB urcă pe 3 

Citește mai multe știri despre FCSB - Clinceni: 

Florin Călinescu, recital la microfon în FCSB - Clinceni: „E vecin cu mine, o aud pe nevastă-sa” + „Îți dau o mașină de spălat folosită puțin”

Erori în lanț la golul primit de Andrei Vlad: 3 gafe comise de FCSB

Playtech: Împăcare senzațională! Ce mare FOTBALIST s-a întors la soție: ”Era lesa cam scurtă”


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă