Ionuț Chirilă a dezvăluit cum l-a pierdut George Copos pe Nicolae Mitea, care a fost la un pas de Barcelona: „Acolo a fost momentul când a greșit și s-a curățat” EXCLUSIV ProSport Live

1 lună in urmă 13

Ionuț Chirilă a vorbit despre cum a ratat George Copos transferul lui Nicolae Mitea, care a fost la un pas de un transfer de răsunet la Barcelona. Fostul antrenor al celor de la Dinamo și de la Rapid a dezvăluit la ProSport Live momentul în care fostul jucător al celor de la Ajax și-a ratat cariera.

Ionuț Chirilă a crescut mai multe generații de copii pentru Dinamo sau Rapid. Tehnicianul a vorbit la ProSport Live despre unul dintre cei mai talentați jucători pe care i-a avut România în ultimii ani.

Nicolae Mitea ajungea în 2003 la Ajax și se anunța un viitor mare jucător al naționalei. După doar 53 de meciuri jucate în Olanda, mijlocașul a revenit în Liga 1, ca apoi sa renunțe prematur la carieră.

Ionuț Chirilă a dezvăluit cum l-a pierdut George Copos pe Nicolae Mitea, care a fost la un pas de Barcelona

„Mitea era foarte firav, nu mai putea juca. Nu mai rezista la intensitatea antrenamentelor pe care le făceam. Dar avea o calitate extraordinară. Probabil dacă Mitea mă asculta pe mine și semna cu Barcelona la 16 ani acum era un om realizat pe viață.

Acolo a fost momentul când el a greșit și s-a curățat. Simt un regret, dar ce putem face? Eu l-am luat la Rapid și l-a pierdut Copos că n-a vrut să-i dea 200 de euro salariu. Îți dai seama ce cultură aveau și cei de la Rapid. De la Rapid am ajuns la Barcelona.

La Rapid am avut libertate totală. Copos mi-a făcut o hârtie și mi-a spus că pot aduce jucători în limita a 50.000 de dolari: Mărgăritescu, Daniel Niculae, Raț, Bratu, Nicolae Grigore. Echipa asta a făcut 12 milioane de euro”, a declarat Ionuț Chirilă la ProSport Live.

12 goluri în 53 de meciuri a reușit Nicolae Mitea la Ajax Amsterdam, unde a jucat din 2003 până în 2008.

The post Ionuț Chirilă a dezvăluit cum l-a pierdut George Copos pe Nicolae Mitea, care a fost la un pas de Barcelona: „Acolo a fost momentul când a greșit și s-a curățat” EXCLUSIV ProSport Live appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă