Ionel Tudorache, lăutar din tată-n fiu: O viaţă întreagă de muzică, o viaţă întreagă pe scenă

4 zile in urmă 16

Unul dintre cei mai de seamă acordeonişti şi lăutari ai României, Ionel Tudorache. A luat vioara în mână la doar 5 ani, ca mai apoi să înveţe şi tainele acordeonului şi de atunci i s-a deschis în faţă o întreagă lume.

  • Muzică şi voie bună cu lăutarul Ionel Tudorache
  • De la 7 ani a învăţat tainele acordeonului

Ionel Tudorache a cântat alături de nume mari precum Romica Puceanu, Gabi Luncă sau Tony Iordache. Inclusiv Nicolae Ceauşescu îl aprecia foarte tare. Melodia după care a fost denumit albumul "La Chilia-n Port" a fost folosită și în ecranizarea filmului Cel mai iubit dintre pământeni în regia lui Șerban Marinescu. Artistul chiar a mers să facă o documentare la Chilia.

Ionel Tudorache, lăutar: Am pus cap la cap şi am făcut strofele care sunt acum.

Veritabil lăutar de modă veche

De la 7 ani a învăţat tainele acordeonului. După acest moment a urmat o viaţă întreagă de muzică, o viaţă întreagă pe scenă.

Ionel Tudorache, lăutar: De la un unchi am învăţat. Ce mi-a rămas, cea mai mare bucurie, de a cânta. Asta cred că o să fac până plec şi eu de aici.

Artistul povesteşte cum nu a stat pe gânduri atunci când şi-a găsit aleasa. Cei doi îndrăgostiţi s-au căsătorit la trei zile după ce s-au cunoscut.

Ionel Tudorache, lăutar: Eram la Braşov. Am venit acasă de acolo, am cunoscut-o pe soţie. La o nunta. Ea fiind domnişoară de onoare. Avea doar 16 ani. După trei zile - mergi cu mine sau te iau.

Cât despre evenimentele recente, acesta susţine că îl leagă numeroase amintiri de Nelu Ploieşteanu şi de Cornelia Catanga.

Ionel Tudorache, lăutar: Amintiri frumoase în primul rând, colegiale. Am cântat împreună cu el, cu Catanga.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă