Ion Țiriac laudă o țară care a cunoscut o dezvoltare impresionantă în sport

1 lună in urmă 6

Liga 1: FC Botoșani - FC Viitorul, duminică, 15:00, Digi Sport 1

Liga 1: FCSB - Universitatea Craiova, duminică, 20:30, Digi Sport 1

Fostul jucător de Cupa Davis e respectat pe toate meridianele nu numai de oamenii care investesc în tenis, ci și în alte sporturi.

Ion Țiriac îi laudă pe qatarezi pentru ce au făcut în sport

Bun prieten cu patronul lui PSG, Nasser Al Khelaifi, fost jucător de tenis, Țiriac spune că e fascinat de bazele sportive din Qatar, o țară care a ajuns să organizeze multe competiții internaționale de anvergură, dar și Mondialul de fotbal, programat în 2022.

„O națiune precum Qatar și emirul au spus: «Sportul e prima mea prioritate». În 15 ani, de la zero, a ajuns Qatar să câștige Cupa Asiei. Dacă vezi ce au făcut în sport, rămâi cu capul atâta!”, a spus miliardarul român, într-un interviu pentru GSP.ro.

Țiriac face referire la perfomanța naționalei de fotbal, realizată în urmă cu doi ani. Selecţionata Qatarului a câştigat în premieră Cupa Asiei la fotbal, pe 1 februarie 2019, la Abu Dhabi, după ce a învins reprezentativa Japoniei cu scorul de 3-1 (2-0), în finala ediţiei 2019 a competiţiei găzduite de Emiratele Arabe Unite.

Golurile învingătorilor au fost reuşite de Almoez Ali (12), spectaculos, din foarfecă, Abdulaziz Hatem (27) şi Akram Afif (83 - penalty). Pentru niponi a înscris Takumi Minamino (69).

Publicația The Guardian a anunțat în luna februarie că 6.500 de muncitori străini au murit în Qatar pe șantierele Cupei Mondiale.

Guvernul de la Doha a confirmat dezastrul umanitar de pe șantierele stadioanelor, iar fotbaliștii din Europa încep să protesteze în privința tratamentului aplicat migranţilor. Autoritățile din România au confirmat, pentru Digi Sport, că pe șantierele din Qatar se află și un muncitor român.

Citește  și Pe "șantierele morții" din Qatar lucrează un singur român. Cu ce se ocupă

The Guardian: 12 muncitori străini mor în fiecare săptămână. Reacția autorităților de la Doha

Cei mai mulți dintre muncitorii decedați pe șantierele din Qatar sunt indieni (2.711). Qatarezii nu recunosc însă cifrele oficiale și au declarat doar 37 de decese în timpul pregătirilor pentru Cupa Mondială, precizând că 34 dintre ele ”nu sunt legate de muncă”.

The Guardian scrie că în țara din Golf muncesc în jur de 2 milioane de migranți, iar asta înseamnă că 12 dintre ei mor în fiecare săptămână. Cele mai multe dintre aceste morți sunt trecute la ”cauze naturale”, pe motive cardiace sau respiratorii. Cum nu sunt realizate autopsii, nu există nici vinovați.

Etichete: ion tiriac , qatar , nasser al-khelaifi
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă