Ion Țiriac, impresionat doar de trei oameni în viața sa! ”Când intra în cameră, îi simțeai prezența”

2 săptămâni in urmă 19

  • La Liga: Villarreal - Levante, luni, 20:00, Digi Sport 1

  • La Liga: Cadiz - Sevilla, luni, 22:15, Digi Sport 1

Fostul mare campion din tenis a nominalizat cei trei oameni în fața cărora a rămas mut de apreciere. Nu provin din mediul sportiv, ci din cel politic și al afacerilor.

Este vorba de fostul președinte al Statelor Unite ale Americii, Richard Nixon, fostul șah al Persiei, Mohammed Reza Pahlavi, și fostul șef de la Porsche, Ferdinand Anton Ernst Porsche.

Ion Țiriac, impresionat de trei persoane în viața sa!

În viața mea au fost doi-trei oameni care au reușit să mă impresioneze. Și nu sunt un om ușor de impresionat. Unul era Nixon, cu prezența sa veselă. Poate a fost și megalomania mea, gândindu-mă că eram în prima delegație comunistă românească care a fost primită vreodată la Casa Albă în ’69. Dar când Nixon a intrat în cameră, i-ai simțit prezența.

Al doilea a fost șahul Persiei. Și al treilea: Ferry Porsche. Îmi amintesc în 1984 când m-am dus să iau modelul 959. Făcuseră 200 și am ajuns la el să iau o mașină. Eram însoțit de acest băiat care tocmai câștigase Wimbledon. 17 ani, blond, nu avea permis de conducere (n.r. – Boris becker). Și am intrat în biroul acestui domn, Ferry Porsche. Porsche mi-a făcut o impresie uriașă. Și în al doilea rând: Porsche știe să facă mașini impecabile din toate punctele de vedere”, a declarat Ion Țiriac pentru revista pasionaților de Porsche, conform Ziare.com.

Richard Nixon a fost al 37-lea președinte al Statelor Unite ale Americii între 1969 și 1974. A murit în 1994, la 81 de ani.

Mohammad Reza Pahlavi a fost fiul Șahului Reza Pahlavi al Persiei (Iranului) și ultimul monarh al statului. A avut educație occidentală, așa că a fost extrem de apropiat de statele europene și SUA. A murit în 1980, la 60 de ani, în Egipt.

Ferdinand Anton Ernst Porsche a fost un constructor de automobile, la firma familiei, Porsche. Tatăl său, Ferdinand și el, a fost de asemenea un renumit inginre autor și fondator al Volskwagen și Porsche. A murit în 1998, la 88 de ani.

Etichete: ferdinand anton ernst porsche , mohammad reza pahlavi , richard nixon

Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă