Ion Țiriac i-a făcut cadou Soranei Cîrstea participarea la Jocurile Olimpice, deși sportiva nu îndeplinește condițiile

3 săptămâni in urmă 2

La Liga: Celta Vigo - Real Madrid, sâmbătă, 17:15, Digi Sport 1

Liga 1: FC Argeș - Academica Clinceni, sâmbătă, 19:15, Digi Sport 1

Sorana Cîrstea va participa la turneul WTA de la Miami, programat săptămâna viitoare. Înaintea decolării spre SUA, sportiva din România a oferit câteva declarații reprezentanților presei care o așteptau la aeroport. Printre altele, Sorana a punctat faptul că FRT "i-a făcut cadou" înscrierea pe tabloul principal al Jocurilor Olimpice de la Tokyo.

Galerie Foto

Turneul WTA de la Miami se joacă în perioada 23 martie - 3 aprilie, ÎN DIRECT la Digi Sport

Federația Română de Tenis i-a acordat Soranei Cîrstea o derogare pentru a putea participa la Jocurile Olimpice din vară

"Din fericire, voi juca la Olimpiadă! Am fost contactată de federație, am înțeles că s-a obținut o derogare pentru mine. M-au întrebat dacă doresc să joc și am spus ‘da!’. Este o onoare, am jucat două Olimpiade, la a treia am fost accidentată.

Normal, vreau să joc, dacă s-a obținut această derogare. Nu am cerut-o eu, dar a venit din partea lor și atunci m-am bucurat", a spus Sorana Cîrstea.

La Turneul Olimpic de tenis pot participa primii 56 de jucători din topurile ATP și WTA, care au bifat un număr minim de prezențe în Cupa Davis sau FED Cup, în ultimii doi ani. Sorana Cîrstea s-a retras din echipa României de FED Cup în 2018, astfel sportiva de 30 de ani nu poate îndeplini această condiție de bază.

"Am reprezentat cu mândrie şi onoare tricolorul de fiecare dată când am avut ocazia. Simt că mi-am făcut datoria şi acum este momentul să predau ştafeta noii generaţii", a fost mesajul prin care Sorana a spus adio echipei de FED Cup a României.

VIDEO Declarația Soranei Cîrstea dinaintea plecării la Miami

Etichete: ion tiriac , sorana cirstea , sorana cîrstea jocurile olimpice , federatia romana de tenis , derogare sorana cirstea
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă