Ion Țiriac, discurs sumbru după bilanțul românilor la Tokyo: ”S-a întâmplat un genocid, a fost distrus regatul nostru!”

2 luni in urmă 11

  • Liga 1: FC Botoșani - UTA Arad, vineri, 18:30, Digi Sport 1

  • Liga 1: CS Mioveni - CFR Cluj, vineri, 21:30, Digi Sport 1

Fostul președinte al Comitetului Olimpic Român știe care este principala cauză și a făcut noi previziuni sumbre.

”Ca să ai medalii din nimic e foarte mult. Eu am fost președinte la Sydney și la Atena, un bilanț de 45 de medalii la care nu am absolut niciun merit, toată treaba a fost moștenirea fostului regim, ne place sau nu ne place.

În următorii 15 ani, nu mai ajungem în primele 30! Genocidul care s-a întâmplat în ultimii 30 de ani, nu mai avem cultură sportivă, am uitat-o, nu mai avem antrenori, metodică, selecție, a fost distrus tot regatul nostru, toată infrastructura, tineretul și-a schimbat direcția.

Nu mai sunt nici bani. Este o rușine ce se întâmplă cu MTS, cu bugetele care nu există. E de vină statul”, a fost discursul lui Ion Țiriac la TVR.

Ion Țiriac: ”Pierre de Coubertin nu mai există cu ‘important e să participi!’

În dezbatere a intervenit și ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak, care a explicat, de exemplu, că bugetul federației de canotaj a fost de 20 de milioane de euro și că peste 30 de sportivi de la această disciplină s-au calificat la Jocurile Olimpice, în timp ce alte federații au avut performanțe sub așteptări, precum lupte, judo sau gimnastică.  

Însă Ion Țiriac s-a enervat atunci când Eduard Novak a dezvăluit câți bani a cerut pentru sport la rectificarea bugetară.

”E de discutat, domnule ministru! Ați cerut 50 de milioane, față de alea 3 miliarde pe care le dau ungurii pentru sport! Adică mai discutăm ceva? Nu mai avem de discutat nimic din punct de vedere financiar! Hai s-o dăm dracului cu financiarul că nu mai avem de discutat!

Am discutat despre sport de performanță. De unde să vină acești campioni? Unde este tineretul care în grădiniță, în școală, nu știe ce face. Domnule ministru, sportul a devenit 100% profesionist! Pierre de Coubertin nu mai există cu ‘important e să participi!’ Nu, nu! Important e să faci bani”, a fost replica lui Ion Țiriac.

Etichete: ion tiriac , eduard novak , ion tiriac jo tokyio , canotaj medalii
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă