Ion Țiriac, declarație în stilul caracteristic despre David Popovici: „Dacă nu își tăia unghiile, avea medalie olimpică!” Ce spune despre oferta americanilor pentru puștiul-fenomen al României

2 luni in urmă 19

Ion Țiriac (82 de ani) a comentat în stilul caracteristic performanța fantastică obținută de David Popovici, locul 4 în finala probei de 200 de metri liber de la Jocurile Olimpice, dar și oferta primită de înotătorul român de a merge în SUA. 

David Popovici s-a aflat la doar două sutimi de bronz la Jocurile Olimpice de la Tokyo, iar Ion Țiriac a făcut o declarație amuzantă, spunând că puștiul-fenomen al României s-ar fi clasat pe podium dacă nu își tăia unghiile.

Țiriac a fost intrigat și de oferta primită de Popovici din partea universităților americane, care se bat pe înotătorul român după ce acesta a făcut spectacol în proba de 200 de metri liber de la Jocurile Olimpice 2020.

Ion Țiriac, declarație în stilul caracteristic despre David Popovici: „Dacă nu își tăia unghiile, avea medalie olimpică!” De ce ar fi bine să refuze oferta primită de la americani

În urma unei discuții purtate cu Camelia Potec – președintele FR de Natație, Ion Țiriac a juns la concluzia că e mai bine ca David Popovici să decline ofertele primite din partea americanilor și să își continue cariera în România: „Lui David Popovici nu pot să îi recomand nimic! Mi-am permis să îi dau telefon doamnei președinte, care mi-a spus: ‘Băi, Țiriac, n-ai cum să-l pui să se ducă în SUA să se antreneze. Pentru că mai are doi ani de liceu, aia au alt calendar, februarie, martie aprilie. Iar calendarul nostru, cu campionate europene, mondiale, e la trei luni după. Și putem și noi!’.

Dumneavoastră puteți accepta că noi vrem medalie olimpică de la un tânăr de 16 ani, care i-a lipsit unghia aia. Dacă nu își tăia unghiile, avea medalie olimpică la 16 ani”, a declarat fostul tenismen la emisiunea Tema zilei” de la TVR. David Popovici a impresionat în acest an și la Campionatele Europene rezervate juniorilor de la Roma: a câștigat titlul european la 100 m liber cu un nou record la juniori (47:30) care a reprezentat și cel mai bun timp al anului, inclusiv la seniori.

The post Ion Țiriac, declarație în stilul caracteristic despre David Popovici: „Dacă nu își tăia unghiile, avea medalie olimpică!” Ce spune despre oferta americanilor pentru puștiul-fenomen al României appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă