Ion Țiriac critică un aspect de la US Open 2021: „Ia să lucrezi o lună la mină la Lupeni sau la Steagul Roșu, cum făceam eu”

1 lună in urmă 31

Articol de GSP - Publicat vineri, 03 septembrie 2021, 19:09 / Actualizat vineri, 03 septembrie 2021 19:26

Ion Țiriac (82 de ani) nu este de acord cu modul în care sunt distribuiți banii pe tablourile principale ale turneelor de Grand Slam. 

Ion Țiriac, directorul turneului de la Madrid, consideră exagerate premiile puse în joc la actuala ediție de la US Open. Miliardarul român susține că pentru această fază a competiției ar trebui acordați bani care să acopere doar cheltuielile cu deplasarea și cazarea. 

Ion Țiriac, despre premiile din turneele de Grand Slam: „Eu câștigam 5.000 de dolari”

„Fetele care ajung să fie eliminate în primul tur la New York iau 77.000 de dolari. Eu în 1968-1969 eram numărul nouă în lume, ajunsesem în sferturi la Roland Garros și câștigasem 17 turnee mai mici. Am câștigat atunci 5.000 de dolari. 

Cu asta ne batem noi acum. Aș da 10.000 de dolari în primul tur pentru cei eliminați, să acopere cheltuielile și biletul de avion. «Dar noi ne sacrificăm viața», spun ei. Ia să lucrezi o lună la mină la Lupeni sau la Steagul Roșu, așa cum făceam eu la 16 ani”, a spus Țiric, potrivit Libertatea

Premii record la US Open 2021

Ediția din 2021 de la US Open are un fond record de premiere, în valoare de 57.65 milioane de euro. Este recordul absolut de la înființarea turneului. 

Doar pentru calificarea pe tabloul principal, suma atinge 75.000 de dolari. Câștigătoarea turneului va încasa 2,5 milioane de dolari. Premiile sunt egale și pe tabloul masculin.

Eu am o singură problemă. N-am uitat de unde am plecat. Și n-am uitat că la 16 ani lucram la Steagul Roșu. Și n-am uitat să stau cu picioarele pe pământ. Știam cât costă o pâine, 2 lei, și câtă pâine puteam să mănânc în pauza de 10. Mai mult decât atât, eu am donat toți banii Fundației. Nu mai am bani. Trăiesc bine, extraordinar
- Ion Țiriac, într-un dialog cu Ovidiu Ioanițoaia

VIDEO Lovituri de excepție de la US Open 2021

Citește și alte știri din tenis: 

Ce au în comun Simona Halep, Ashleigh Barty și Garbine Muguruza? „Să sperăm că în viitor vom reuși”

VIDEO O campioană de Grand Slam, calificată în turul 3 la US Open, se ia de Tsitsipas: „Ați încercat vreodată să schimbați sutienul ud în 3 minute? Tu ce faci atât de mult?”

Playtech: ȘOC! Mihai Gâdea aruncă BOMBA în politică: '10 miliarde de euro'


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă