Ion Țiriac a povestit un episod incredibil petrecut în SUA: „Cum ai spus? Îți dau 80.000 de dolari!” Ce l-a contrariat pe magnatul român

1 lună in urmă 55

Ion Țiriac (82 de ani) a fost uluit de ceea ce a găsit la liceul din SUA la care a studiat unul dintre fii săi, Karim Mihai. Magnatul român a povestit un episod care l-a contrariat.

Ion Țiriac este dezamăgit de sistemul românesc de educație fizică și sport, care nu se poate compara cu cel de peste Ocean. Fostul tenismen s-a convins personal de acest lucru, după ce și-a trimis fiul să studieze în SUA.

Țiriac a povestit un episod care l-a uluit! Ținând cont că plătea 80.000 de dolari anual pentru educația lui Karim Mihai, miliardarul român a fost surprins să afle că fiul său trebuie să îndeplinească mult mai multe condiții pentru a absolvi liceul cu brio.

Ion Țiriac a povestit un episod incredibil petrecut în SUA: „Cum ai spus?”

Ion Țiriac a povestit un episod uimitor petrecut în SUA, la liceul la care studia fiul său: „Eu nu sunt extraordinar de pro-american! Eu sunt european, crescut în Europa, am mai văzut și Germania. Dar pe unul dintre feciorii mei l-am trimis la liceu în Statele Unite. După două luni, m-am dus și eu să îl întreb pe ăla, că avea 15 ani deja, se pregătea pentru facultate. Domne, academic cum e băiatul? Zice: ‘Aaa, domnule Țiriac, îți garantez eu că ia între 90 și 93, maximum de puncte, la Harvard! Dar academicul la noi e o treime!’. Zic: ‘Ce vorbești, măi, Vasilică, cum o treime? Îți dau 80.000 de dolari pe an pentru o treime!?’.

Zice: ‘Domnule Țiriac, dacă vrei să pregătești un profesor universitar, acolo e biblioteca! A doua treime e sportul!’. Cum ai spus? Avea și un campus un pic mai mare, 30 de terenuri de tenis, două de baschet, 15 de volei, patinoar olimpic, bazin olimpic. La liceu! Vă dau cuvântul meu de onoare! Uitați-vă pe internet la liceul din Deerfield, Massachusetts! ‘Iar ultima treime este viața copilului de aici cu contactele. Ei rămân cu contactele dintre ei o viață întreagă’. Ei pregătesc copiii pentru viață, iar fiecare copil are două ore de sport pe zi și fiecare e obligat să fie în două echipe, la două sporturi diferite”, a povestit Ion Țiriac la emisiunea Tema Zilei de la TVR.

The post Ion Țiriac a povestit un episod incredibil petrecut în SUA: „Cum ai spus? Îți dau 80.000 de dolari!” Ce l-a contrariat pe magnatul român appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă