Ion Radoi, liderul sindicalistilor de la metrou, iese la atac: "Drula vrea sa bage Metrorex in insolventa"

1 lună in urmă 101

Liderul Sindicatului Liber din Metrou, Ion Radoi, a declarat, marti, 11 iunie, intr-o conferinta de presa, ca actuala conducere a Metrorex ar dori sa bage metroul in insolventa.

Radoi spune ca ministrul Transporturilor ar dori sa bage metroul in insolventa, pentru a deveni rentabil, insa acest lucru ar fi imposibil, doar daca nu ridici pretul calatoriei la 50 de lei.

"Cel mai important este un punct care, zic eu, este cel referitor la insolventa acestei activitati a metroului pentru ca nu este rentabil. In toata lumea metroul este subventionat, dar s-au trezit cativa, cei care sunt acum la coordonarea metroului sau a Ministerului Transporturilor sa faca metroul rentabil. Astept si eu aceasta minune.

In aceste conditii, cand noi avem deficit de personal, ce vor dumnealor? Sa renunte la 1600 de oameni si sa scumpeasca tariful la metrou. Pai daca metroul din Londra, care este pe sase nivele si au tarif de 10 ori mai mare decat in Romania, tot nu au reusit sa-l faca rentabil.

Metroul din Londra este are cel mai mare tarif si tot nu au reusit sa-l faca rentabil. Au venit domnul Drula si inca cativa sa-l faca rentabil. Pai ca sa-l faca rentabil trebuie sa duca tariful la 50 de lei. Este un mare risc ceea ce fac ei, cu cele 10 statii si 2 depouri date in folosita pe Magistrala 5.", a spus Ion Radoi, potrivit stiripesurse.ro.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă