Ion Crăciunescu, vorbe mari despre arbitrii delegați români la EURO 2020: „Pot arbitra finala!”. Consideră că i s-a făcut o nedreptate lui Octavian Șovre

3 săptămâni in urmă 25

Ion Crăciunescu, fostul mare arbitru FIFA, s-a declarat încântat după ce UEFA a anunțat că două brigăzi de arbitri români au fost delegate la EURO 2020.

UEFA a anunțat lista arbitrilor pentru Campionatul European 2020, iar România va avea în premieră două brigăzi formate din: Ovidiu Hațegan, Sebastian Gheorghe, Radu Ghinguleac, Istvan Kovacs, Vasile Marinescu și Ovidiu Artene.

Ion Crăciunescu are cuvinte de laudă la adresa arbitrilor români și chiar și la adresa lui Kyros Vassaras, președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, despre care crede că a pus o vorbă bună în vederea acestor delegări. Totuși, nu îl iartă pentru situația arbitrajului intern.

Ion Crăciunescu, despre arbitrii delegați români la EURO 2020

Mai mult decât atât, Ion Crăciunescu este convins că finala Campionatului European ar putea fi arbitrată de către o brigadă românească.

„Este o realizare, pentru că orice delegare la competițiile mari înseamnă un plus. Eu tot timpul am susținut că avem arbitri foarte mari. Ca potenția, eu spun că România tot timpul, în orice perioadă, a avut arbitri foarte buni. Eu cred că unii dintre ei pot să arbitreze și o finală. Sunt convins, pentru că sunt neutri din punct de vedere al echipelor participante.

Este un plus foarte mare care trebuie salutat așa cum se cuvine și, repet, ținând cont că suntem neutri din punct de vedere al participării și ținând cont de valoare, cred că au șanse să arbitreze o finală.

Cu siguranță a făcut și Vassaras lobby. În momentul acesta, este de aplaudat, este de toată stima, dar trebuie să ne gândim că în România sunt foarte mulți arbitri și de când zace pe la Comisie nu am văzut să promoveze tinerii arbitri”, a spus Ion Crăciunescu, la Digi Sport.

Ion Crăciunescu, despre excluderea lui Octavian Șovre

După episodul din Liga Campionilor, cu Octavian Șovre în prim plan după ce i-a cerut un autograf lui Erling Haalandarbitrul român a fost lăsat acasă de către UEFA în contextul Campionatului European 2020.

Ion Crăciunescu nu este de acord cu această decizie a forului internațional, despre care spune că ar fi putut să închidă ochii în acest caz. De asemenea, fostul mare arbitru a spus că și Octavian Șovre a greșit și a explicat cum ar fi putut evita această situație.

„Gestul lui este extraordinar, nu poți decât să îți scoți pălăria, dar el a greșit, pentru că el știe că delegatul trebuie să vină să semneze raportul. Când venea delegatul, îi cerea autograful lui Haaland. Pe mine m-ar fi înmuiat gestul, nu aș fi judecat doar în litera legii, pentru că suntem oameni și oamenii din dorința de a face bine greșesc. Putea găsi o formă acoperită (n.r. să facă gestul respectiv), asta a fost o formă descoperită, dar scopul era același.

Șovre este unul dintre cei mai buni asistenți pe care i-am avut noi, după Nicolae Grigorescu. Îmi pare enorm de rău pentru ceea ce i s-a întâmplat. Dorind să faci bine, faci o mică greșeală de procedură și asta te costă foarte mult și în loc să îi fie încununată muncă, iese așa tiptil din arbitraj”, a mai spus Ion Crăciunescu.

 

The post Ion Crăciunescu, vorbe mari despre arbitrii delegați români la EURO 2020: „Pot arbitra finala!”. Consideră că i s-a făcut o nedreptate lui Octavian Șovre appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă