Ion Crăciunescu reacționează în cazul tentativei de mită de la Petrolul: „Eu îl cunosc pe arbitrul respectiv! Sunt lucruri extrem de grave”

1 săptămână in urmă 1

Ion Crăciunescu, fostul mare arbitru, îi ia apărarea arbitrului Andrei Antonie, care ar fi fost mituit de către unul dintre angajații clubului Petrolul Ploiești, înainte de ultima etapă din sezonul regulat al Ligii 2.

Așa cum ProSport a scris în exclusivitate, Mihai Dogaru, fost arbitru la nivel de liga a treia și cu probleme în trecut de corupție, a fost prins în flagrant în timp ce oferea o sumă de bani arbitrului Andrei Antonie, delegat la meciul dintre CS Mioveni și Aerostar Bacău, din etapa ce va decide echipele calificate în play-off-ul Ligii 2.

ProSport a trimis o echipă de jurnaliști la Campionatul European de Fotbal U21, din Ungaria și Slovenia. Andrei Trifan, Alin Grigore și Mihai Pop (video+foto) transmit cele mai noi informații de la fața locului.

Ion Crăciunescu reacționează în cazul tentativei de mită de la Petrolul

Intenția angajatului de la Petrolul Ploiești ar fi fost ca arbitrul să o împiedice pe CS Mioveni în drumul către o posibilă victorie cu Aerostar Bacău, pentru a-i ajuta pe „lupii galbeni” să mai spere la o calificare în play-off-ul Ligii 1.

Ion Crăciunescu i-a luat apărarea arbitrului Andrei Antonie, pe care îl cunoaște și pe care îl consideră incoruptibil datorită situației financiare bune pe care o are.

„Nu cred că s-a dus cu banii pe stradă. Eu îl cunosc pe arbitrul respectiv. Din punct de vedere al încrederii, ăsta nu are nevoie de bani. Are o situație financiară foarte bună. Familia lui și el o duc foarte bine.

Dacă ai ști că e unul care ia, atunci încerci, dar ăsta nu e maleabil din acest punct de vedere, pentru că este foarte corect.

Sunt lucruri extrem de grave, pentru că e vorba de libertatea ta, nu de viața de arbitru. De a mai fi sau nu în libertate, asta contează cel mai mult. Dacă este o sumă așa de importantă, această judecată merge direct la Parchet. Dar, probele trebuie să fie foarte clare ca să se meargă mai departe.

Dacă există o simplă declarație, care nu poate fi probată sau dacă organele statului nu s-au folosit de instrumentele pe care le au la dispoziție, atunci va fi greu de demonstrat ceva. Sunt niște etape care trebuie parcurse”, a spus Ion Crăciunescu, la Digi Sport.

The post Ion Crăciunescu reacționează în cazul tentativei de mită de la Petrolul: „Eu îl cunosc pe arbitrul respectiv! Sunt lucruri extrem de grave” appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă