Ion Crăciunescu, reacție incendiară după pedeapsa primită de Colțescu: „Este o pată neagră, CCA să nu rămână pasivă! Să-l suspende și în Liga 1!”

1 lună in urmă 3

Ion Crăciunescu continuă „războiul” de la distanță cu șefii CCA și vrea ca Sebastian Colțescu să fie suspendat și în Liga 1.

Fostul mare arbitru a oferit o primă reacție după suspendarea primită de Colțescu în urma scandalului de la Paris și a subliniat că mai vinovat este Ovidiu Hațegan, care ar fi trebuit să ia măsuri, după incidentele din Franța.

Sebastian Colţescu, arbitrul de rezervă de la meciul de Liga Campionilor dintre PSG și Istanbul Bașakșehir, şi unul dintre asistenţi, Octavian Şovre, au folosit atunci expresiile „ăla negru” şi „negrul ăla” pentru a-l indica centralului Ovidiu Haţegan pe antrenorul secund al formaţiei turce, camerunezul Webo. În urma acestei exprimări nefericite, s-a iscat un adevărat scandal, care a dus la rejucarea meciului, următoarea zi, și înlocuirea brigăzii de arbitri.

Ion Crăciunescu, reacție dură: „Să-l suspende pe Colțescu și în campionat!”

„Nu a fost vorba de discriminare, sub nicio formă. În plus, I-au permis antrenorului secund (n.n. Pierre Webo) să stea pe bancă la rejucare. Când sunt două forțe mari în joc, a intervenit și președintele Erdogan, PSG este o echipă mare, cel mai îndemână lucru este să se ia o măsură cu cel mai slab. A fost o conduită pe care trebuia să o evite. Mai vinovat este Hațegan, că n-a corectat greșeala. Trebuia să-l trimită în tribună, după ce vorbea cu căpitanii”, a spus Ion Crăciunescu, la Digi Sport.

„Îmi pare rău de Colțescu, a fost un talent mare. Și-a irosit singur calitățile. CCA nu poate să rămână pasivă! Ei spun că au luat deja o măsură internă, că l-au scos de pe lista FIFA, dar pot să-l suspende și în campionat. S-a pus o pată neagră și așa nu suntem noi o mare forță în arbitraj”, a mai punctat Crăciunescu.

Scăparea lui Colțescu vine dintr-un articol din Regulamentul Disciplinar al UEFA, după cum a aflat ProSport. Acesta prevede că o suspendare nu se aplică decât în competiția unde s-a produs eroarea, dacă nu se specifică altfel.

Cu alte cuvinte, considerând probabil că oricum suspendarea din Liga Campionilor este suficientă, cei de la UEFA nu au mai trecut în actul prin care au comunicat către FRF și aplicarea sancțiunii în competiția internă, în speță în Liga 1.

The post Ion Crăciunescu, reacție incendiară după pedeapsa primită de Colțescu: „Este o pată neagră, CCA să nu rămână pasivă! Să-l suspende și în Liga 1!” appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă