Ion Crăciunescu l-a arbitrat pe marele Maradona și are o amintire de neuitat: „Era pâinea lui Dumnezeu pentru arbitri!” | FOTO

1 lună ago 23

Diego Armando Maradona a fost un fotbalist iubit și de Ion Crăciunescu, dovadă și mingea cu autograful fostului star de la Napoli. De altfel, Crăciunescu îl știe bine pe starul argentinian, plecat dintre noi la doar 60 de ani.

Crăciunescu a subliniat că Maradona era „pâinea lui Dumnezeu pentru arbitri” și consideră că Diego a fost cel mai mare jucător din istoria fotbalului.

Fostul mare arbitru s-a lăudat la TV cu o amintire superbă: mingea cu autografele jucătorilor de la Napoli, dintr-un meci cu Real Madrid, în care Crăciunescu a fost tușier.

Ion Crăciunescu l-a arbitrat pe Maradona și are o amintire superbă: „Un om cu un suflet de aur!”

„Va rămâne cel mai mare fotbalist pentru mine. Un om cu un suflet de aur. Era pâinea lui Dumnezeu pentru arbitri. Un suflet excepțional, un domn, era în stare să se ducă în cârcă cu toți adversarii”, a spus Ion Crăciunescu, la Digi Sport.

Crăciunescu a fost delegat la partida dintre Real Madrid și Napoli, din 1987. Acesta a fost tușier la partida din Cupa Campionilor Europeni, în timp ce Ioan Igna, ajuns acum la 80 de ani, a fost la centru. Crăciunescu nu poate uita acel meci, dovadă și mingea pe care a păstrat-o cu autografele jucătorilor lui Napoli.

„Igna a fost la centru la Real Madrid – Napoli, iar eu am fost la linie. Era coadă să primești tricoul de la Maradona. Am vrut să le arăt telespectatorilor cum arăta o minge acum 31 de ani, dar și cum arată semnătura lui Diego Maradona”, a mai afirmat Crăciunescu.

Chiar dacă nu a greșit grav, Ioan Igna a fost criticat de presa spaniolă din cauza faptului că nu a acordat mai multe cartonașe galbene jucătorilor de la Napoli.

În acel sezon din Cupa Campionilor Europeni, Real Madrid a ajuns până în semifinale, fiind eliminată de olandezii de la PSV Eindhoven, după 1-1 în Spania și 0-0 în Olanda.

În sezonul următor, Napoli a scris istorie cu Diego Maradona în teren și a câștigat Cupa UEFA, după ce a învins-o în finală pe Stuttgart. A rămas singurul trofeu european pentru napoletani, care au cucerit de două ori Serie A, de fiecare dată cu Maradona pe teren.

The post Ion Crăciunescu l-a arbitrat pe marele Maradona și are o amintire de neuitat: „Era pâinea lui Dumnezeu pentru arbitri!” | FOTO appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Intreg

Powered By Seo Tools