Ion Crăciunescu consideră inexplicabilă decizia lui Mirel Rădoi și propune un înlocuitor: "Să-l punem pe el!"

1 săptămână in urmă 17

  • Preliminarii CM: Kazahstan - Finlanda, marți, 17:00, Digi Sport 1

  • Preliminarii CM: Anglia - Ungaria, marți, 21:45, Digi Sport 1

Ion Crăciunescu consideră inexplicabilă decizia lui Mirel Rădoi și propune un înlocuitor: "Să-l punem pe el!"

FRF speră să ajungă la un acord cu Mirel Rădoi pentru prelungirea înțelegerii, însă selecționerul a părut ferm când a făcut anunțul, spunând că nici soția nu îl va mai întoarce din drum.

Ion Crăciunescu consideră inexplicabilă decizia selecționerului, având în vedere că a fost anunțată chiar într-o perioadă bună a naționalei, cu șanse foarte mari pentru calificarea la barajul pentru CM 2022. Fostul mare arbitru îl propune pe Gică Hagi în funcția de selecționer, dacă Rădoi se va ține de cuvânt și va părăsi postul în noiembrie.

"Cum poți să te saturi? Ai venit cu o performanță la U21, te pune la echipa mare, mulți te contestă după niște rezultate proaste, iar când au început să vină niște performanțe, tu zici că pleci.

Eu știu că unul s-a apucat să reformeze fotbalul în totalitate. Să-l punem pe el, pe Hagi!", a spus Crăciunescu, la emisiunea Fotbal Club, de la Digi Sport.

Hagi, Olăroiu și Boloni, printre variantele FRF pentru echipa națională

În acest moment, FRF speră să-l convingă pe actualul selecționer să-și prelungească înțelegerea, în cazul în care naționala va prinde locul 2 în Grupa J a preliminariilor.

Mirel Rădoi pare însă ferm pe poziții, iar oficialii de la federație au în acest moment 4 nume pe lista înlocuitorilor. 3 dintre acești antrenori sunt liberi de contract, iar doi dintre ei au mai fost selecționerii României.

Prima variantă este Gică Hagi (56 de ani), antrenorul celor de la Farul Constanța. "Regele", care a mai condus naționala într-un scurt mandat, în 2001, și-ar dori să revină pe banca României, mai ales că el a descoperit, crescut și promovat mulți dintre actualii componenți ai lotului: Cristi Manea, Răzvan Marin, Alex Cicâldău, Dragoș Nedelcu sau Ianis Hagi.

Al doilea de pe lista celor de la FRF este Cosmin Olăroiu (52 de ani), tehnician liber de contract, însă a cărui aducere este problematică, din cauza litigiului pe care acesta îl are cu fosta echipă, Jiangsu. Dacă acest caz nu va fi soluționat în curând, șansele ca Oli să ajungă la națională sunt nule.

A treia variantă este Ladislau Boloni (68 de ani), și el liber de contract, după despărțirea de Panathinaikos. Boloni a mai fost selecționer în 2000-2001, înainte de a pleca la Sporting Lisabona și de a-i lăsa locul pe bancă lui Gică Hagi. El se află în relații bune cu șefii de la FRF și este considerat a fi o variantă viabilă, în special datorită experienței.

Etichete: ion craciunescu , mirel radoi , preliminarii cm 2022
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă