Iohannis: Voi primi zilele acestea un raport detaliat al Ministerului de Interne, dar Timișoara nu a fost lăsată singură niciodată

2 săptămâni in urmă 11

Președintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că va primi „zilele acestea” un raport detaliat al Ministerului de Interne privind situația migranților din Timișoara, iar apoi ministrul Lucian Bode va face publice datele.

„Aștept informații mai detaliate de la Ministerul Afacerilor Interne, dar Timișoara niciodată nu a fost lăsată singură”, a afirmat Klaus Iohannis.

Președintele a fost întrebat despre măsurile pe care le iau autoritățile centrale, având în vedere și afirmația primarului Dominic Fritz, care a spus că Timișoara a devenit un hub al traficanților.

„Nu cunosc motivele acestei evaluări făcute de primar, dar o să la aflu. Zona e pe graniță, am avut tot timpul o presiune pe fluxul migratoriu, care a fost gestionată bine de Poliția de frontieră. Primesc zilele acestea un raport mai detaliat și apoi îl rog pe domnul ministru să facă publice datele. Dar repet, Timișoara nu a fost lăsată singură niciodată”, a afirmat Klaus Iohannis.

Luni după-amiază, doi afgani au fost înjunghiaţi, ulterior unul decedând, într-o încăierare între mai mulţi migranţi la Timișoara.

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă