Iohannis, ședință la Cotroceni cu ministrul Sănătății și cu cel al Educației privind începerea noului an școlar

1 lună in urmă 33

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat joi, 26 august, o şedinţă de lucru privind începerea noului an şcolar, la care vor participa ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, şi ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, şedinţa a fost convocată pentru ora 17,00, la Palatul Cotroceni.

La finalul şedinţei, şeful statului va susţine o declaraţie de presă.

Autoritățile iau în calcul, în prezent, două posibile scenarii în cazul școlilor din localitățile unde rata de infectare cu COVID-19 va trece de 6 la mia de locuitori: trecerea complet în online a tuturor elevilor sau trecerea în online doar a celor nevaccinați și netrecuți prin boală, cu posibilitatea ca cei vaccinați să vină în continuare fizic la școală, a anunțat pe 24 august ministrul Sănătății, Ioaha Mihăilă.

Pe 23 august, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat ce se întâmplă când se depășește rata de infectare:


„Analizăm această ipoteză: preșcolarii – creșe și grădinițe – să meargă în continuare la școală cu prezență fizică, cei din clasele 0-6 să intre în online, pentru că sunt copii sub vârsta de 12 ani, care nu se pot vaccina, iar peste vârsta de 12 ani, pentru cei care se pot vaccina, se discută posibilitatea de acces în şcoală, cu prezenţă fizică, dar nu mai departe de intrarea localității în carantină, moment în care orice activitate neesenţială se opreşte”, a spus ministrul.

Masca de protecție va rămâne obligatorie în interior, mai puțin în învățământul special și la orele de sport.

Citeste si:

Cum se va raporta România la situația tot mai tensionată din Afganistan. Deciziile vitale luate în cadrul ședinței CSAT

Consiliul Suprem de Apărare a Țării se întrunește pentru discutarea situației din Afganistan. O cotă de refugiați pentru România, luată în calcul

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă