Iohannis: „România va beneficia de o creștere economică de 4,3% în acest an, un procent destul de bun dat fiind contextul în care ne aflăm”

1 lună in urmă 17

Președintele României - Klaus IohannisPreședintele României - Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, joi seara, că România va beneficia de o creștere aconomică de 4,3% în acest an, un procent destul de bun, dat fiind contextul în care ne aflăm.

JOI, 28 IANUARIE 2021, 20:02

SURSĂ: Realitatea.net

AUTOR: Monica Vasilescu

„Anul 2020 a stat sub semnul pandemiei de COVID-19, al crizei sanitare și economice, precum și al stării de urgență în majoritatea țărilor europene.

2021 a debutat însă cu semne bune pentru România și pentru comunitatea de afaceri, cu semnale încurajatoare de revenire a creșterii economice. Prognozele indică faptul că România va beneficia de o creștere cu 4,3% în acest an, un procent destul de bun, dat fiind contextul în care ne aflăm.

Țara noastră se confruntă însă, în continuare, cu spectrul dezechilibrelor economice, față de care trebuie găsite soluții sustenabile. În acest sens, sunt esențiale consolidarea situației finanțelor publice, precum și aplicarea de politici de susținere a creșterii competitivității, cu accent special pe creșterea exporturilor și atragerea de investiții pe termen lung.

Trebuie să fim conștienți că evoluțiile economice din perioada următoare vor fi direct influențate de ritmul și succesul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, atât la nivel european, cât și la nivel național. De noi toți depinde revenirea la normalitate, în condiții de siguranță sanitară”, a spus Klaus Iohannis, joi seara, în alocuțiunea susținută în cadrul Recepției de Anul Nou 2021 a Camerei de Comerț şi Industrie Româno-Germane.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă