Iohannis l-a decorat pe Michel Barnier, negociatorul șef al Uniunii Europene pentru Brexit

1 lună in urmă 1

Președintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul de decorare a lui Michel Barnier, negociatorul șef al Uniunii Europene pentru Brexit.

„În semn de înaltă apreciere pentru excepționala contribuție personală avută la susținerea proiectului european, pentru rolul determinant avut în desfășurarea cu succes a negocierilor dintre Uniunea Europeană și Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, pentru respectul și prietenia arătate țării noastre, Președintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul Național „Steaua României” în grad de Mare Ofițer domnului Michel Barnier, negociatorul șef al Uniunii Europene pentru retragerea Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord din Uniunea Europeană”, a informat Administrația prezidențială.

Michel Barnier, cel care a negociat pentru Uniunea Europeană acordul post-Brexit cu Marea Britanie, a devenit, de la 1 februarie, consilier special al președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Barnier o va consilia pe von der Leyen cu privire la punerea în aplicare a Acordului de ieșire a Regatului Unit din UE și va oferi expertiză în vederea finalizării procesului de ratificare a Acord comercial și de cooperare UE-UK.

Foto: presidency.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă