Iohannis, de la New York: Românii nu vor sta în frig, „nu li se va stinge lumina” și „nu vom avea o criză alimentară”

1 săptămână in urmă 27

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat marţi seară, 20 septembrie, că risipa de energie trebuie evitată, dar a susținut că românii nu vor suferi de frig. Totodată, a precizat că „nu vom raționaliza alimentele”, însă criza alimentară „va lovi prima dată statele mai sărace”.

Întrebat de jurnaliști, cu ocazia participării la Adunarea Generală a ONU care se desfăşoară la New York, cum îi sfătuiește pe români să economisească energia în contextul crizei actuale, șeful statului a răspuns că lucrurile sunt „destul de simple” și că fiecare trebuie să își gestioneze singur consumul.

„Trebuie să evităm să risipim energia, când plecăm de acasă putem să permitem ca locuința să fie un pic mai rece dacă plecăm, putem să stingem lumina, dacă nu este nevoie să folosim anumite aparate electrice, ele pot fi fără probleme scoase din priză și așa mai departe”, a afirmat Klaus Iohannis.

El a dat asigurări că românii nu vor suferi de frig și nici nu vor rămâne fără curent în locuințe. „Nu ne dorim și nu se va întâmpla ca românii să stea în frig, cum nu se va întâmpla să li se stingă lumina, cum se spune, dar este un lucru natural și foarte potrivit, foarte bun, etic corect, un semn de solidaritate, să facem economii rezonabile acolo unde putem”, a spus Iohannis.

Acesta a adăugat că țara noastră nu se va confrunta cu o criză a alimentelor, însă a subliniat că vor fi creşteri de preţuri și că țările mai sărace vor fi primele afectate.

„Nu cred că în România vom avea o criză alimentară și nu cred că undeva în Europa vom avea o criză alimentară. Vom avea, este posibil, din păcate, o creștere la prețurile unor alimente, dar trebuie să fim foarte conștienți, această criză alimentară va lovi prima dată statele mai sărace și de acolo criza poate să aibă repercursiuni foarte grave și pentru noi”, a spus Iohannis.

Nu vom avea în România o criză alimentară, nu vom raționaliza alimentele, dar Guvernul va trebui să se străduie foarte mult pentru a ține prețurile la un nivel pe care românii și-l pot permite.

Președintele Klaus Iohannis:

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă