Iohannis a făcut nota de plată pentru măsurile introduse de PSD în rectificarea bugetară: Astfel de apucături electoraliste am mai văzut pe vremea lui Dragnea

2 months ago 4

Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că, dacă s-ar aplica, modificările operate de PSD la ordonanța de rectificare bugetară ar "costa" peste 6% din PIB-ul României, precizând că a fost „întristat” și „surprins” de votul dat în comisiile de buget finanțe ale Parlamentului.

"Astăzi, în comisiile reunite, PSD-ul, cu sprijinul unor traseişti, a votat într-un fel cu amendamente proiectul rectificării bugetare şi dacă s-ar aplica tot ce au votat ei, PSD-iştii, atunci aceste lucruri ar costa peste 6% din PIB în restul acestui an şi în anul viitor", a mai afirmat şeful statului. În opinia sa, "este evident că aceşti bani pur şi simplu nu există".

"Constatăm că PSD-ul pur şi simplu n-a învăţat nimic şi nici nu doreşte să facă o politică constructivă, ci vrea să detoneze finanţele publice ale României. Astfel de apucături electoraliste am mai văzut la PSD pe vremea lui Dragnea, în 2016. Se vede că PSD-ul nu a inventat nimic nou şi reia acelaşi ciclu de promisiuni fără niciun fel de acoperire în realitate, în speranţa să mai prindă câteva voturi, dar cred că nu vor prinde", a adăugat Iohannis.

Miercuri, Comisiile de buget ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au dat raport de adoptare cu amendamente rectificării bugetare, cu 20 de voturi "pentru" şi unul "împotrivă".

Cel mai important amendament aprobat de comisii a fost cel care abrogă articolul potrivit căruia punctul de pensie se majorează cu 14%, în acest fel rămânând în vigoare legea sistemului public de pensii care prevede majorarea acestuia cu 40%.

Liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, a anunţat că "PNL va ataca la CCR toate proiectele cu impact bugetar, fără sursă de finanţare, care pun în pericol stabilitatea economică a României".

PSD a impus în ​Comisiile de buget finanțe creşterea pensiilor cu 40%, și nu cu 14% cât stabilise Guvernul / PNL a absentat de la ședință
Read Entire Article
Powered By Seo Tools