Ioana Mihăilă urmează să fie numită de Iohannis ministru al Sănătății. Cîțu: „Cred că azi va depune jurământul”

2 săptămâni in urmă 13

Premierul Florin Cîțu a anunțat, miercuri, într-o conferință de presă, de la Palatul Victoria că i-a trimis președintelui Klaus Iohannis propunerea USR-PLUS pentru funcția de ministru al Sănătății. Este vorba de medicul Ioana Mihăilă, care din februarie este secretar de stat în același minister.

„Imediat am trimis președintelui României propunerea și cred că astăzi Ioana Mihăilă va depune jurământul și vom avea un nou ministru al Sănătății plin care să preia acest portofoliu”, a declarat Florin Cîțu, în conferința de presă de la Palatul Victoria.

Ioana Mihăilă este propunerea USR-PLUS pentru funcția de ministru al Sănătății, după revocarea de săptămâna trecută a lui Vlad Voiculescu. Mihăilă este un medic enodcrinolog din Oradea și, din luna februarie 2021, este secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Ea a contribuit la elaborarea ordinului de ministru care a obligat explicit spitalele și DSP-urile să lucreze prioritar pe testarea Covid cu laboratoarele publice de PCR, care uneori erau folosite la capacitate redusă, în timp ce comenzile mergeau la privați, după cum a scris Libertatea, săptămâna trecută.

„Prioritatea mea va fi rezolvarea crizei sanitare prin măsuri concrete care să vină în sprijinul spitalelor. Sunt medic și cunosc îndeaproape care este situația din spitale și cu ce se confruntă colegii mei de mai bine de un an. Au nevoie de soluții ferme și clare și asta îmi propun să fac, alături de colegii mei din minister – să venim în ajutorul lor, iar tot ce a fost făcut bun până acum va fi continuat”, a declarat Ioana Mihăilă, potrivit comunicatului transmis azi de USR-PLUS.

Rămân consecventă angajamentelor pe care mi le-am asumat ca secretar de stat în Ministerul Sănătății: refacerea infrastructurii de sănătate, sprijinirea segmentului ambulatoriu și a medicinei de familie, precum și alocarea finanțărilor pe criterii obiective. Depolitizarea sistemului de sănătate va fi un punct esențial al mandatului meu.

Ioana Mihăilă:
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă