Ioana Mihăilă, propunerea oficială a USR-PLUS pentru funcția de ministru al Sănătății

3 săptămâni in urmă 5


USR-PLUS a anunțat, miercuri dimineață, numele noului ministru propus la Sănătate: dr. Ioana Mihăilă, care, de la 1 februarie, este secretar de stat în Ministerul Sănătății.


Încă de marți după-amiază, dinaintea finalizării discuțiilor din coaliție, care s-au întins pe două zile și s-au terminat cu semnarea unui act adițional la acordul de funcționare a coaliției guvernamentale, surse politice au declarat pentru Libertatea că Ioana Mihăilă are cele mai mari șanse de a fi nominalizată pentru postul de ministru al sănătății, după revocarea lui Vlad Voiculescu.


„99 la sută, așa va fi. Mai este nevoie doar de o validare în structura de conducere a partidului”, au explicat sursele ziarului, marți după-amiază.


Iar informarea trimisă de USR-PLUS după ședința coaliției arată că părțile se înțeleseseră, nominalizarea și învestirea fiind simple formalități: „nominalizarea pentru portofoliul de la Sănătate va fi făcută miercuri dimineață printr-un comunicat de presă, apoi se va organiza o conferință de presă după învestire - „cel mai probabil mâine seară sau joi dimineață”.


Un alt nume care fusese vehiculat pentru a prelua ministerul după demiterea lui Voiculescu a fost cel al lui Adrian Wiener, medic și deputat USR.


Cine este Ioana Mihăilă


Ioana Mihăilă a absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, este medic primar endocrinolog și a fost preşedinte PLUS Bihor.


Ea a fost numită pe 1 februarie secretar de stat în Ministerul Sănătății, în timpul mandatului lui Vlad Voiculescu, decizie semnată de premierul Florin Cîțu, potrivit site-ului Camerei Deputaților.


De asemenea, Ioana Mihăilă a făcut parte din celula de criză PLUS COVID şi a contribuit la programul de guvernare USR-PLUS la capitolul dedicat managementului crizei COVID-19, a scris și Hotnews.


CV Ioana Mihăilă


Conform autobiografiei, Mihăilă s-a mutat în 1999 în Cluj-Napoca, ca studentă la Universitatea de Medicină și Farmacie “Iuliu Hațieganu”. „În timpul facultății, am activat ca voluntar în organizațiile studențești, derulând alături de colegii mei activități de educație sexuală și sanitară în școlile din județul Cluj”, a explicat aceasta.


M-am implicat activ în politică în 2018, atunci când am avut certitudinea că direcția în care se îndrepta România este total îndepărtată de valorile europene. Mi-am dat seama atunci că avem 2 opțiuni: fie plecăm din țară, fie ne alăturăm oamenilor în care credem și contribuim la schimbare.

Ioana Mihăilă, pe site-ul ioanamihailaprimar.ro:

„În vacanțele de vară am muncit prin programul Work and Travel în SUA, experiențe extrem de utile din toate punctele de vedere. După facultate, am rămas în Cluj, unde am făcut rezidențiatul”, a mai povestit ea.


Experiență profesională:


2011 - prezent: medic endocrinolog, Oradea2014 - prezent: coordonator medical, Clinica Medena2018 - 2019: coordonator al pregătirii pentru procesul de acreditare ANMCS - Clinica Medena

Studii:


2006 - 2010: Stagii de pregătire în rezidențiat pentru specialitatea Endocrinologie, Cluj-Napoca1999 - 2005: Facultatea de Medicină, în cadrul Universității de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu, Cluj-Napoca

Formare profesională:


Cursuri ale Societății Europene de Endocrinologie, competență în ecografie endocrină, certificare în osteodensitometrie - ISCDProgramul UNCTAD/ EMPRETEC pentru antreprenori - 2012Motivational interviewing – Cluj School of Public Health - 2017

A descoperit că testele PCR se făceau la privați, în detrimentul laboratoarelor publice


Libertatea a scris vineri, 16 aprilie, imediat după ce numele medicului endocrinolog a început să fie vehiculat pentru preluarea portofoliului de la Vlad Voiculescu, că Ioana Mihăilă este cea care a intrat în rezolvarea unei probleme care nu a devenit publică, însă a stârnit o furtună la anumite niveluri în coaliția de guvernarea: testele PCR făcute de spitale și de DSP-uri la privați și decontate de la stat.


Mai exact, ea a descoperit că multe teste PCR comandate de DSP-uri se prelucrau la privat, deși laboratoarele în care statul a investit în ultimul an erau folosite, uneori, la capacitate mică.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă