Ioana Constantin, vicepreşedinte PMP, despre discuţii cu AUR pentru formarea unui pol conservator: Niciodată cu Rusia, niciodată aur rusesc, niciodată cu extremiştii

2 săptămâni in urmă 17

Vicepreşedinte PMP Ioana Constantin a reacţionat dur după ce liderul AUR George Simion a anunţat iniţierea de discuţii pentru formarea unui pol conservator, inclusiv cu PMP. ”Niciodată cu Rusia, niciodată aur rusesc, niciodată cu extremiştii! Cu extremiştii, niciodată la aceeaşi masă!”, a scris pe Facebook Ioana Constantin. Preşedintele PMP Cristian Diaconescu a afirmat că a discutat cu toţi liderii de partide, inclusiv cu AUR, despre apartenenţa la acest „pol conservator”, dar că o discuţie nu reprezintă o ofertă, transmite News.ro.

Reamintim că și în cazul unei fuziuni cu PNL, în cadrul PMP există două facțiuni. Pe de o parte, au existat surse din cadrul partidului confor cărora liderii PMP ar fi aprobat o negociere cu liberalii pentru o viitoare fuziune, în timp ce președintele Cristian Diaconescu a exclus această fuziune.

”Niciodată cu Rusia, niciodată aur rusesc, niciodată cu extremiştii. Aleargă George Simion şi băieţii care au creat aurul ăsta fake să spele imaginea acestui partid pro-rus, anti-european şi anti-NATO. De altfel, dl Dâncu de la PSD ne povestea acum câteva luni că trebuie ajutaţi amicii lui Simion să devină frecventabili. Nimic pro Rusia nu e frecventabil. Nimic promovat de Sputnik nu e frecventabil. Aşa că facţiunile din cele mai mari partide ale României care îl ţin pe băiatul ăsta pe pista de alergare acţionează contra României”, afirmă liderul PMP.

Ea se declară convinsă că sunt mulţi oameni de bună credinţă în AUR, ”oameni care nu ştiu că au girat un partid pro-Rusia cum România nu a avut niciodată în aceşti 30 de ani, oameni care nu au ştiut că fermele de trolli de pe Facebook au ros din adevăr şi au vomitat propagandă tradusă de pe site-urile ruseşti”.

”Anarhia nu înseamnă patriotism, să te tăvăleşti pe la graniţă nu înseamnă că îţi iubeşti ţara. Interdicţia lui Simion de a intra în Basarabia n-a fost ridicată nici de conducerea pro-europeană. Asta arată cine e de fapt Simion şi cine e partiduletul acesta de laborator pe care îl conduce. Un partid care a avut tupeul să propună un premier admirator al lui Putin – Călin Georgescu. Cu extremiştii, niciodată la aceeaşi masă! Cu Rusia, niciodată la aceeaşi masă!”, conchide vicepreşedintele PMP.

Liderul PMP Cristian Diaconescu a declarat la Interviurile Digi24.ro că a avut discuţii cu toţi liderii de partide şi că a discutat inclusiv cu AUR despre apartenenţa la acest „pol conservator”.

„Am discutat cu aproape toţi şefii de partide din România, cu PSD, cu AUR, cu PNL, cu USR, doar cu domnul Orban nu am discutat. AUR şi-ar dori un pol conservator, dar sunt foarte multe elemente de depăşit în discuţia cu AUR, în primul rând apartenenţa la UE. O discuţie nu reprezintă o ofertă. Am discutat şi cu Marcel Ciolacu şi a fost o discuţie interesantă. Nu e nimic să facem ştire. Eu sunt obişnuit să dialoghez. Statele civilizate, în politică, au dialogul foarte sus pe agendă”, a spus preşedintele PMP.

Conform Digi24, preşedintele AUR, George Simion, a afirmat că AUR a iniţiat discuţii cu Partidul Alternativa Dreaptă (partid format după fuziunea dintre M10 şi Forţa Moldova), PNŢCD, Alianţa Creştin Democrată şi Coaliţia pentru Naţiune (partid condus de Dan Chitic) pentru formarea unui pol conservator. În acest sens au existat discuţii şi cu PMP. De asemenea, ar putea exista un dialog între AUR şi Ludovic Orban după ce fostul preşedinte al PNL îşi va anunţa noul partid. Liderul AUR vrea ca acest „pol” să identifice căi de acţiune comune având ca fundament valori şi principii conservatoare, printre care credinţa şi morala creştină, familia, tradiţia şi cultura, proprietatea privată, dreptatea, meritocraţia, statul de drept.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă