Ioan Niculae tot încearcă să iasă de după gratii. Afaceristul obține o nouă decizie de eliberare condiționată

2 săptămâni in urmă 10

Ioan Niculae tot încearcă să iasă de după gratii. Foto/Inquam Photos/Octav Ganea Ioan Niculae tot încearcă să iasă de după gratii. Foto/Inquam Photos/Octav Ganea

Judecătoria Medgidia a admis, miercuri, cererea omului de afaceri Ioan Niculae privind eliberarea condiţionată din Penitenciarul Poarta Albă. Acesta a executat efectiv nouă luni din pedepsa de cinci ani primită în dosarul „Interagro”.

MIERCURI, 10 NOIEMBRIE 2021, 14:40

SURSĂ: Realitatea AUTOR: Iulian Budușan

Decizia nu este însă definitivă, iar procurorii pot face contestaţie.

Este a doua decizie favorabilă primită în instanţă de Ioan Niculae, prima fiind dată tot de Judecătoria Medgidia în luna mai, însă hotărârea a fost desfiinţată la apel de Tribunalul Constanţa.

La calcularea fracţiei de o treime necesară pentru eliberarea condiţionată, instanţa a ţinut cont de perioada petrecută anterior de Ioan Niculae în închisoare (197 zile), ca urmare a condamnării de 2 ani şi 6 luni, primite în 2015 în dosarul "Mită la PSD".

Pe 18 februarie 2021, patronul grupului Interagro, Ioan Niculae, a fost condamnat de Curtea de Apel Bucureşti la 5 ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de cumpărare de influenţă, instigare la evaziune fiscală şi instigare la spălare de bani.

În acelaşi dosar, Gheorghe Bunea Stancu, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Brăila şi fost preşedinte al PSD Brăila, a fost achitat pentru trafic de influenţă.

De asemenea, Nicoleta Mariana Toncea (soţia lui Ioan Niculae) a fost condamnată la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru complicitate la evaziune fiscală şi complicitate la spălare de bani.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă