Ioan Niculae merge la închisoare pentru următorii cinci ani. Condamnare definitivă pentru patronul Astrei Giurgiu

1 lună in urmă 3

UEL: Real Sociedad - Manchester United, joi, 19:45, Digi Sport 1

UEL: Benfica - Arsenal, joi, 22:00, Digi Sport 1

Ioan Niculae, condamnat definitiv la închisoare

Decizia luată astăzi a fost condamnat în dosarul de corupție Interagro.

Procurorii Direcției Naționale Anti-Coropție (DNA) au cerut instanței pedeapsa maximă pentru șeful Astrei, adică 12 ani. Niculae a fost acuzat de instigare la evaziune fiscală și de spălare de bani.

În prima instanță, Niculae primise o sentință de trei ani și jumătate, numai că procurorii DNA au făcut apel. 

De ce a fost condamnat Ioan Niculae

Pe lângă condamnarea pronunțată, omul de afaceri a primit și interdicția de a fi acționar, asociat și administrator în cadrul unei companii timp de trei ani.

Potrivit procuorilor, în perioada august 2008 – martie 2009, între S.C. Interagro S.A. și SC Libarom Agri SRL, societate specializată în producție agricolă și tranzacții cu produse agricole, s-a încheiat și derulat un contract fictiv având ca obiect prestarea unor servicii de publicitate.

În plus, în perioada ianuarie – martie 2009, patronul grupului S.C. Interagro S.A., Ioan Niculae, a inițiat și desfășurat activități de corupere, prin intermediul inculpatului Gheorghe Bunea Stancu, al suspectului Said Baaklini și al unei alte persoane, al unor funcționari publici și înalți demnitari ai statului, cu scopul de a-i convinge să promoveze o Hotărâre de Guvern, prin care să fie acordate facilități fiscale privind subvenționarea achiziției de îngrășăminte chimice.

Etichete: ioan niculae , condamnare ioan niculae
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă