Ioan Ciugulea, fost vicepreședinte CJ Olt, trimis în judecată de DNA pentru luare de mită

1 lună in urmă 1

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Ioan Ciugulea, fost vicepreședinte al Consiliului Județean Olt, „sub aspectul săvârșirii infracțiunii de luare de mită”. Este vorba despre 309.002 de lei, adică aproximativ 60.000 de euro, a informat Direcția Națională Anticorupție.

Conform DNA, Ioan Ciugulea, fost vicepreședinte al CJ Olt, preşedintele ALDE Olt și președinte al comisiei de evaluare a ofertelor pentru un contract de achiziție publică, „ar fi acceptat promisiunea remiterii unor sume de bani” din partea unei societăți comerciale ce realiza executarea contractului, „în schimbul asigurării că acel contract se va derula în bune condiții”.

Pentru plata mitei, reprezentanții societății comerciale care executa contractul „ar fi simulat un circuit fictiv cu mai multe societăți comerciale, subcontractante. Aceste societăți ar fi supraevaluat serviciile prestate în derularea unor contracte preexistente”, arată instituția condusă de Crin Bologa.

În perioada septembrie 2012-martie 2013, inculpatul Ciugulea Ioan ar fi primit efectiv suma de 309.002 lei din mita a cărei promisiune o acceptase anterior

Comunicat DNA:

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Olt.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă