Ioan Becali știe unde au greșit fondatorii Super Ligii: ”Nu și-au luat măsurile adecvate”

2 săptămâni in urmă 7

  • Liga 1: FC Botoșani - Universitatea Craiova, miercuri, 19:00, Digi Sport 1

  • Liga 1: Sepsi Sfântu Gheorghe - CFR Cluj, miercuri, 21:30, Digi Sport 1

Ioan Becali crede că proiectul a fost pus în aplicare greșit, și că fondatorii acestei competiții ar fi trebuit să se consulte cu fanii și cu cei de la UEFA.

Proiectul Super Ligii, sub ”lupa” lui Ioan Becali: ”Suporterii au învins de această dată”

"Cei care au vrut să înfiinţeze această Super Ligă nu şi-au luat măsurile adecvate. Adică trebuia să facă un sondaj, fiecare club în parte, să le explice spectatorilor de ce participă la această ligă, ce beneficii ar avea, ce sume fantastice pot veni de acolo.

Această Super Ligă, chiar dacă ar avea un plus de 4 miliarde de euro pe an, un miliard şi jumătate ar fi alocat UEFA pentru a mări bonusurile din Champions League şi Europa League. Erau mulţi paşi de făcut. Ei au crezut că, dacă sunt patronii cluburilor importante şi dacă au găsit o bancă să finanţeze, credeau că se va înfiinţa. Suporterii au învins de această dată, mi-au dovedit că au primul cuvânt, cei din Anglia, Spania, Italia.

Era un proiect inspirat, dar la scară mai redusă. Trebuiau să participe şi la Champions League şi să facă un turneu final între ele, aşa cum au făcut turneul campioanelor continentale. Orice competiţie în plus nu face decât să aducă bani, să obosească echipele şi, încet, încet, să erodeze fotbalul şi chiar pe jucători.

Pentru România nu conta, ar fi fost bine să aloce un miliard la UEFA ca să le împartă participantelor care joacă în Europa, inclusiv în competiţia nou înfiinţată, Conference League. Ştii cum semnam? Imediat", a spus Ioan Becali, la Look Sport.

Manchester City, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Arsenal, Tottenham, Inter Milano, AC Milan și Atletico Madrid au anunțat că se retrag din proiectul Super Ligii.

Etichete: ioan becali , super liga
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă