Investițiile care l-au făcut pe LeBron James miliardar. Așa a ajuns "Regele" unul dintre cei mai bogați sportivi ai planetei

2 săptămâni in urmă 14

  • Finala WTA Istanbul: Sorana Cîrstea - Elise Mertens, duminică, 17:00, Digi Sport 4

  • Liga 1: FCSB - Sepsi Sfântu Gheorghe, duminică, 21:30, Digi Sport 1

Baschetbalistul lui LA Lakers a investit cu cap, însă mereu a mers pe ceea ce simțea și credea el, fără a fi influențat de nimeni. Iar rețeta sa s-a dovedit una câștigătoare. Din acest punct de vedere, LeBron James (36 de ani) e diferit de mulți alți sportivi.

Așa a devenit LeBron James miliardar

Companiile pe care le controlează LeBron James l-au făcut unul dintre cei mai bogați sportivi ai planetei. E impresionant ce a reușit să facă în afara terenului cel supranumit "Regele", care a fost mereu unul dintre cei mai profitabili sportivi din lume, din punct de vedere comercial.

Pe lângă faptul că este vedetă în reclamele TV, LeBron James a fost mareu ca un magnet pentru marile companii. Încă de când avea 18 ani, cele mai mari firme producătoare de echipament sportiv au bătut la ușa sa. Adidas, Reebok sau Nike au dorit să-și asocieze imaginea cu el.

Nu Nike i-a oferit cei mai mulți bani, însă James a decis să se asocieze cu această companie, pentru că visa de mic să o facă. Nu a contat că Adidas era furnizorul de echipament pentru echipa sa de baschet de colegiu. Nu a contat nici oferta superioară financiar a celor de la Reebok. A contat doar ceea ce credea LeBron. El are acum un parteneriat cu Nike, la fel ca Michael Jordan, însă în ritmul acesta, îl poate depăși pe Jordan.

Acum, LeBron James poartă la meciuri propria linia de încălțăminte, cu 18 branduri aplicate. În total, el are 14 versiuni ale bascheților denumiți "Soldier" (n.r.: soldat).

  • Averea lui LeBron James este de peste 500 de milioane de dolari.

Companiile pe care le controlează LeBron James

Pe lângă parteneriatele pe care le are, LeBron a devenit și acționar în câteva companii, potrivit basketballnews.com.

Fenway Sports Group - Nu cu mult timp în urmă, LeBron James a devenit co-proprietar la Boston Red Sox, alături de Maverick Carter. Astfel, compania celor doi a făcut un parteneriat cu Fenway Sports Group.

În plus, LeBron are acțiuni și la Liverpool, și are chiar și o anumită putere de decizie în franciza care deține clubul.

SpringHill Entertainment - Le Bron James este implicat și în industria cinematografică, iar numele de SpringHill vine de la cartierul în care a copilărit starul din NBA. Compania este una producătoare de spectacole, dar a și lansat un film, "Space Jam: A New Legacy", chiar cu James în rolul principal.

Uninterrupted - companie media. Momentul în care James a decis să-și facă această companie a fost atunci când a primit o replică memorabilă de la o realizatoare TV, Laura Ingham: "Taci și driblează!" Așa că și-a făcut propria companie media, unde sportivii pot să se desfășoare în voie și să se exprime liber, sub denumirea "Mai mult decât un sportiv".

Pizza Blaze - Totul a început în 2012, când LeBron a decis să investească "doar" un milion de dolari la început în această afacere, pe care o considera una mică. A apărut chiar și un filmuleț în care LeBron livra pizza.

Ladder - Compania de nutriție sportivă este una dintre cele mai puțin cunoscute afaceri ale lui LeBron James. Însă cel care a creat-o a fost chiar antrenorul său, Mike Mancias. În această companie, James este asociat cu legendarul Arnold Schwarzenegger.

Beats By Dre - LeBron James a primit o ofertă de a-și asocia imaginea și de a promova compania producătoate de căști audio. La un moment, dat, firma a fost vândută către Apple, iar LeBron a primit partea sa, adică 30 de milioane de dolari.

În ultimii ani, despre LeBron James se știe că este sportivul care are disponibilă cea mai mare sumă de bani lichizi.

Etichete: lebron james , avere lebron james
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă