Investiţie de 72 mil. euro pentru construirea unei săli polivalente cu peste 11.000 de locuri la Braşov

3 zile in urmă 10

Compania M.I.S-Grup din Bistriţa-Năsăud, controlată de antreprenorul Emil Iugan, în asociere cu Electrogrup Cluj, Energosteel ART Braşov şi Yenigun Insaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Sirketi din Turcia, au demarat lucrările de construcţie a sălii polivalente cu peste 11.000 de locuri din Braşov, investiţie de 356,7 mil. lei (72 mil. euro). Termenul de execuţie este de 36 de luni, investiţia fiind susţinută de Compania Naţională de Investiţii (CNI) şi de primăria Braşov (3,5% din cheltuieli).

Conform proiectului tehnic, sala polivalentă va avea o capacitate de 10.059 de locuri, în condiţiile unei utilizări flexibile, şi este destinată competiţiilor sportive, concertelor, conferinţelor, congreselor, activităţilor culturale, cu respectarea normelor în domeniu, care să permită omologarea ei la standarde naţionale şi internaţionale. În cadrul sălii polivalente se va realiza şi o sală de încălzire, care va fi dotată cu tribune pentru public, cu o capacitate de 1.152 de locuri, rezultând astfel un număr total de 11.211 locuri.

Construcoturl M.I.S-Grup, fondat de antreprenorul Emil Iugan, liderul asocierii care a câştigat licitaţia pentru realizarea sălii polivalente de la Braşov, a realizat anul trecut o cifră de afaceri de peste 126 mil. lei, un profit net de 9,2 mil. lei, având un număr mediu de 183 de angajaţi, conform datelor de pe site-ul Ministerului Finanţelor. În 23 de ani de activitate, M.I.S-Grup a devenit unul dintre cei mai importanţi constructori din Transilvania, cu un portofoliu de peste 300 de lucrări finalizate în mai multe ţări europene, conform site-ului companiei.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă