Inversiune termică, miercuri, în Capitală. Prognoza meteo pentru următoarele zile

2 luni in urmă 1

Până miercuri dimineață este în vigoare o informare meteo de polei, ninsori și intensificări ale vântului în mai multe regiuni. 

Miercuri, ploile se vor extinde dinspre sud-vest și vor cuprinde treptat toate regiunile. Însă în Moldova și estul Transilvaniei, unde va fi și cel mai frig, sunt anunțate precipitații mixte. La munte va ninge și se va depune strat de zăpadă, iar în masivele sudice, vor fi rafale de 100 km/h. Doar prin nord-est va fi soare, iar temperaturile vor urcă până la 12 grade.

În Capitală, la noapte temporar va ninge, apoi spre dimineața vor fi precipitații mixte. Miercuri, vremea se va menține închisă, spre seară va ploua, iar maxima se va opri la 1 grad. Însă, miercuri vom vorbi și despre inversiune termică în București, pentru că noaptea va fi mai cald decât pe parcursul zilei.

De la iarnă, la primăvară

În zilele următoare trecem de la iarnă la primăvară în sud-estul țării, unde  o masă de aer cald va aduce temperaturi ridicate, de până la 15 grade Celsius. Dar vor fi și  ploi, în special în sud, est și centru, zone în care vântul va continuă să sufle cu putere.

La munte vor fi precipitații mixte și condiții de polei și doar pe crește va mai ninge și se va depunde un nou strat de zăpadă.

În București, temperaturile vor continua să crească până joi la prânz. Atunci când vor fi 11 grade. Vremea se va menține caldă până la finalul săptămânii, dar cerul va fi mai mult noros și  va plouă în fiecare zi.

Editor : Luana Pavaluca

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă