Invenția minune care va revoluționa înalta tehnologie: Noul material mai dur decât diamantul VIDEO

2 luni in urmă 35

Oamenii de știință de la Universitatea Yanshan au dezvoltat un nou material, denumit AM-III, care are proprietăți mecanice și electronice remarcabile. Acesta are o duritate foarte mare, de 113 gigapascali, mai ridicată decât a diamantului.

Experții chinezi susțin că AM-III are și caracteristici de absorbție a energiei similare cu semiconductorii folosiți în celulele solare. Studiul a fost publicat recent în revista Oxford National Science, potrivit India Times.

Atunci când privim cristalele de diamant (care are o duritate cuprinsă între 50 și 70 gigapascali), structura internă a atomilor și moleculelor sale contribuie la rezistența și duritatea, pentru care sunt cunoscute.

Cu toate astea, în cazul noului material AM-III, moleculele sunt aliniate într-o ordine unică, care îi conferă și proprietăți destul de ciudate. Cercetătorii de la Universitatea Yanshan, China, au produs diferite tipuri de materiale cu structuri diverse.

Dintre toate, AM-III a avut cea mai ridicată ordine a atomilor și moleculelor. Oamenii de știință au reușit să realizeze acest lucru prin strivirea lor și aplicând o căldură intensă de 1.200 de grade Celsius și la o presiune de 25 gigapascali, într-o cameră experimentală, timp de 12 ore.

Cristalele timpului concepute de Google, o nouă formă a materiei: Poate fi cea mai mare descoperire din vremea noastră VIDEO

Experții au anunțat că noul material transparent ar putea fi aplicat în mai multe domenii de înaltă tehnologie, el fiind un semiconductor, aproape la fel de eficient ca siliciul, cu abilități de transfer al curentului electric.

Este realizat în întregime din carbon, iar el a ajuns la o duritate de 113 gigapascali, într-un test Vickers, find cea mai puternică sticlă dezvoltată vreodată în lume.

Fenomenul invizibil din Oceanul Atlantic: Ar putea fi fatal vieții de pe Pământ VIDEO

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă