Învățătorului ieșean acuzat că a înjurat elevii este încă la catedră. ISJ Iași: „Luni va fi finalizat raportul”

1 lună in urmă 3


Luni, 15 martie, comisia de anchetă înființată la Școala Gimnazială „Mihai Codreanu” din Iași va lua o decizie în cazul învățătorului Constantin Șerban, care a fost înregistrat în timp ce înjură și amenință mai mulți copii de clasa a II-a. În tot acest timp, învățătorul a continuat să le predea elevilor.


Cercetarea disciplinară în cazul învățătorului Constantin Șerban, care este și consilier județean ales pe listele PNL, acuzat că agresează verbal elevii, este pe punctul de a se finaliza.


Într-un răspuns pentru Libertatea, conducerea Inspectoratului Școlar Județean a precizat că o echipă de inspectori a mers la sediul școlii în primele zile de după apariția scandalului în spațiul public.


Una dintre solicitările acestora a fost ca în comisia de cercetare disciplinară pe care a realizat-o școala, în calitate de angajator, să nu se regăsească profesorii care au mai analizat reclamații făcute în trecut la adresa învățătorului Constantin Șerban.


„Inspectorii care s-au deplasat la Școala Gimnazială «Mihai Codreanu» Iași au recomandat ca în componența acestei comisii de cercetare să nu intre cadre didactice care au făcut parte din comisia de cercetare disciplinară din octombrie-noiembrie 2020. Totodată, au solicitat compartimentului Secretariat din școală verificarea unor eventuale sesizări sau reclamații care să îl vizeze pe domnul profesor Constantin Șerban”, a declarat prof.dr. Genoveva Farcaș, inspector școlar general al ISJ Iași. 


În cadrul anchetei, comisia de cercetare a vorbit cu părinții, cu directorul școlii, cu cadrul didactic acuzat și colegii săi. Luni, în cadrul ședinței de Consiliu de Administrație, aceștia vor prezenta un raport și vor propune o sancțiune. Constantin Șerban face parte din Consiliul de Administrație, ca reprezentant al Consiliului Local Iași, dar acesta nu va avea drept de vot, conform prof.dr. Genoveva Farcaș. 


„Luni va fi finalizat raportul, vor fi prezentate rezultatele acestor verificări în Consiliul de Administrație al școlii, care va decide sancțiunea. În niciun caz învățătorul nu va avea drept de vot, este exclus, fiindcă este un conflict de interese. Nu va fi prezent la această ședință. În cursul zilei de luni vom fi înștiințați de decizia școlii și vom dispune și noi verificări suplimentare dacă se impun”, mai declarat prof.dr. Genoveva Farcaș. 


În urma cu aproximativ două săptămâni publicația locală 7Iași a prezentat mai multe înregistrări care ar fi fost obținute de la mama unei eleve, în care se aude vocea unui bărbat care țipă la copii, dar și cum aceștia uneori plâng pe fundal. 


La un moment dat, se aude o lovitură care seamănă cu o palmă dată unui elev. „Te ia mama dracului”, „Diseară mă iau de maică-ta și-i spun!” sau „De ce n-ai citit lecția, măi, lecția e de două zile. De ce nu citești lecția! Ridică-te-n picioare! Băi, tu lecția trebuie să o citești de 10 ori! Ia loc! Leneșule! Te joci toată ziua!”. Sunt doar câteva dintre frazele dascălului.


Contactat telefonic în momentul apariției acuzațiilor în spațiul public, Constantin Șerban a precizat pentru Libertatea neagă acuzațiile și dă vina pe mama unei eleve, care s-a plâns de comportamentul său și în luna octombrie anul trecut. El spune că atunci cazul a fost soluționat în favoarea lui de către Inspectoratul Școlar Județean, însă de fapt a primit o „observație scrisă”.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă