Învățătorul ieșean, membru PNL, care umilea copiii și directorul școlii și-a dat demisia

1 lună in urmă 2

Constantin Șerban, învățătorul ieșean care abuza verbal copii de clasa a II-a în timpul orelor și-a dat demisia după ce, cu o zi înainte, Consiliul de Administrație a decis reducerea cu 15% a salariului până la finalul acestui an școlar, transmite PressHub.ro.

Acesta a susținut că decizia de sancționare în cazul său a fost una „politică”, existând mai multe presiuni din partea Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Iași.

Inclusiv ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a trimis, vineri, un mesaj către presă în care a calificat gestul învățătorul ca unul „inacceptabil”, spunând că orice fel de abuz fizic sau emoțional din partea unui cadru didactic reprezintă gesturi care nu pot fi tolerate.

„Am solicitat inspectoratului şcolar şi conducerii unităţii de învăţământ luarea măsurilor necesare în interesul superior al elevului. Este inacceptabil ca un cadru didactic acuzat şi dovedit ca a săvârşit fapte de abuz verbal şi emoţional faţă de elevi să continue activitatea de predare. Apreciez ca inadecvată sancţiunea aplicată – diminuarea cu 15% a salariului până la finele anului şcolar”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Constantin Șerban, care este și consilier județean PNL, a mai spus că va face o plângere penală pentru a afla cine a făcut respectiva înregistrare, care a fost modificată și „cosmetizată”.

Citește articolul integral pe PressHub.ro

sursa foto: Inquam Photos/ Casian Mitu

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă