Inundații catastrofale, în Mexic. Spital înghițit de ape: 17 pacienți au murit - Imagini dramatice

1 lună in urmă 35

Inundații catastrofale, în Mexic / Foto: Profi Media Inundații catastrofale, în Mexic / Foto: Profi Media

Cel puţin 17 pacienţi dintr-un spital din statul Hidalgo, în centrul Mexicului, au murit în inundaţii cauzate de ploile abundente, a anunţat, marţi, guvernul mexican.

MIERCURI, 08 SEPTEMBRIE 2021, 08:00

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: REALITATEA.NET

"Ploile de ieri din Hidalgo au provocat revărsarea râului Tula, inundând spitalul general, cauzând moartea a 17 pacienţi", a declarat guvernul, într-un mesaj pe Twitter.

Preşedintele mexican, Andres Manuel Lopez Obrador, a deplâns pe contul său de Twitter "moartea a 17 pacienţi de la Spitalul securităţii sociale din cauza inundaţiilor râului Tula", notează agerpres.ro.

"Este o zi foarte tristă" pentru Mexic, a spus el.

Imagine

Foto: Profi Media

Alte două persoane au murit din cauza inundaţiilor la Ecatepec, o suburbie a capitalei Ciudad de Mexico, unde numeroase străzi au fost inundate, a raportat presa mexicană.

Imagine

Foto: Profi Media

O mare parte a ţării a fost lovită de ploi abundente, în special luni, care au provocat revărsarea râurilor.

Imagine

Foto: Profi Media

Într-un mesaj, însoţit de o înregistrare video, Zoe Robledo, directorul general al asigurărilor de sănătate mexicane (IMSS), care gestionează spitalul victimă a acestor inundaţii, a explicat faptul că 57 de pacienţi erau spitalizaţi în unitate şi că în câteva minute acesta a fost inundată, compromiţând funcţionarea sa.

Imagine

Foto: Profi Media

"În momentul în care curentul electric a fost tăiat în municipalitatea Tula, oxigenul a încetat să mai fie administrat" pacienţilor, a spus Robledo, precizând că 40 de pacienţi au supravieţuit.

Potrivit media locale, printre victime se aflau pacienţi cu COVID-19 sub asistenţă respiratorie.

Imagine

Foto: Profi Media

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă