Întronizararea noului mitropolit al Muntenegrului primită cu PROTESTE. S-a încercat STOPAREA procesiunii

1 lună in urmă 40

Joanikije II, mitropolitul Muntenegrului / Wikipedia Joanikije II, mitropolitul Muntenegrului / Wikipedia

Câteva mii de protestatari au folosit, sâmbătă, cauciucuri, pietre şi vehicule pentru a bloca drumurile care duc spre oraşul Cetinje din sud-vestul Republicii Muntenegru, în încercarea de a bloca Biserica Ortodoxă Sârbă să desfăşoare o ceremonie de întronizare pentru noul său şef, Joanikije II.

DUMINICĂ, 05 SEPTEMBRIE 2021, 00:04

SURSĂ: Realitatea.NET

AUTOR: REALITATEA.NET

Protestele reflectă tensiunile existente în statul balcanic, care rămâne profund divizat în ceea ce priveşte legăturile sale cu Serbia, în contextul în care unii pledează pentru relaţii mai strânse cu Belgradul, în timp ce alţii se opun oricărei alianţe prosârbe, relatează Reuters, preluat de Agerpres.

Muntenegrul, ţară cu 620.000 de locuitori, a ieşit din uniunea cu Serbia în anul 2006, dar biserica sa nu a obţinut autonomie şi a rămas sub conducerea Bisericii Ortodoxe Sârbe. O treime din locuitorii Muntenegrului continuă să se identifice drept sârbi, notează și AFP.

Joanikije a fost numit în mai pentru a-i succeda arhiepiscopului Amfilohije, decedat în octombrie 2020 din cauza coronavirusului şi care conducea Biserica Ortodoxă Sârbă din Muntenegru din 1990. 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă