Întrevederi la nivel înalt la Guvern și sediul MAE: Cu cine se întâlnesc Ciucă și Aurescu

1 săptămână in urmă 14

LUNI, 10 IANUARIE 2022, 09:26

SURSĂ: Realitatea.NET AUTOR: Dana Bărăgan

Potrivit programului public de pe site-ul Guvernului, oficialul pakistanez va fi primit astăzi, la ora 10,00, la Palatul Victoria, de premierul Nicolae Ciucă.

MAE informează, la rândul său, că ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, va avea consultări politice cu omologul pakistanez.

"Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu va avea luni, 10 ianuarie 2022, consultări politice cu omologul pakistanez, Makhdoom Shah Mahmood Hussain Qureshi, în cadrul vizitei oficiale pe care șeful diplomației din Republica Islamică Pakistan o va efectua în România, în perioada 9-10 ianuarie 2022, la invitația ministrului român al afacerilor externe", informează MAE, într-un comunicat publicat pe site-ul instituției.

Potrivit sursei citate, aceasta este prima vizită în România a unui ministru pakistanez de externe în ultimele două decenii și are loc în contextul unei dinamici pozitive înregistrate recent în relațiile româno-pakistaneze, inclusiv pe fondul sprijinului esențial pe care R.I. Pakistan l-a acordat eforturilor României de evacuare din Afganistan a cetățenilor proprii, a altor cetățeni din țări aliate și a unui număr de 156 de cetățeni afgani aflați în situații de risc, în lunile august și septembrie 2021.

Vizita ministrului Makhdoom Qureshi are loc în contextul contactelor recente cu omologul român Bogdan Aurescu, prin convorbirea telefonică din 7 septembrie 2021 și întrevederea celor doi demnitari din 24 septembrie 2021, la New York, în marja Adunării Generale a ONU.  

În cadrul consultărilor politice ale celor doi miniștri de externe vor fi discutate modalitățile de dezvoltare a relației bilaterale, aprofundarea dialogului politic, precum și a cooperării economice și sectoriale dintre cele două țări.

De asemenea, vor fi discutate aspecte precum consolidarea dinamicii relațiilor UE-Pakistan și principalele evoluții de interes comun pentru cele două state, cu accent pe regiunea indo-pacifică și situația din Afganistan. 

După consultări, cei doi miniștri vor susține o conferință comună de presă, care va putea fi urmărită live pe conturile de Facebook și Youtube ale MAE. 

Cu ocazia vizitei, va fi semnat un Acord de Cooperare între Camera de Comerț și Industrie a României și Asociația Camerelor de Comerț și Industrie ale R.I. Pakistan și un acord-cadru de cooperare ce prevede un schimb de burse între Universitatea Politehnică din București (UPB) și Universitatea din Islamabad, mai arată sursa citată.

REALITATEASPORTIVA.NET


REALITATEASTAR.NET


TABU.RO


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă