Întrebarea prin care angajatorii pot să afle dacă angajații s-au vaccinat anti-COVID, fără să pară că sunt obligați

2 luni in urmă 23

 Săptămâna de lucru va fi de patru zile Săptămâna de lucru va fi de patru zile

„Spune-mi dacă te-ai vaccinat ca să-ţi spun dacă îţi dau o zi liberă“ este noua metodă prin care companiile încearcă să monitorizeze câţi dintre angajaţi s-au vaccinat împotriva COVID-19, în contextul în care legislaţia românească nu permite angajatorilor să-şi întrebe angajaţii dacă s-au vaccinat sau nu, iar companiile fac planuri de revenire la birou.

În timp ce în Statele Unite companii precum Facebook, Google sau Microsoft le-au impus angajaţilor să se vaccineze dacă vor să se întoarcă la birou, în România angajatorii caută metode mai puţin invazive prin care să îi întrebe pe oameni dacă s-au vaccinat.

Dacă unele companii oferă bonusul unei zile libere pentru cei vaccinaţi, altele au aplicaţii prin care angajaţii îşi rezervă ziua în care merg la birou şi în care sunt întrebaţi dacă s-au vaccinat sau nu.

„Cred că ar trebui modificată legea în aşa fel încât angajaţii să poată fi întrebaţi dacă s-au vaccinat sau nu şi să poată dovedi asta, pentru că până la urmă e o problemă de securitate a muncii. Sigur, şi la vaccinaţi există riscul de a da mai departe virusul, dar e mai mic. Cred că, atât în calitate de angajator, dar şi de angajat, am dreptul să ştiu dacă colegii mei sunt vaccinaţi, să mă simt în siguranţă. Noi nu avem încă în aplicaţia pe care am dezvoltat-o pentru rezervarea locurilor la birou întrebarea legată de vaccinare, dar e o idee bună să îi întrebăm asta, iar răspunsul să fie opţional“, a explicat Adrian Dinu, fondatorul Creasoft, companie care produce sisteme de monitorizare şi control de la distanţă.

The post Întrebarea prin care angajatorii pot să afle dacă angajații s-au vaccinat anti-COVID, fără să pară că sunt obligați appeared first on Aleph News.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă