Într-o singură zi, alte 300 de școli au intrat în scenariul roșu

4 luni in urmă 16


În numai o zi, elevii a 307 școli din România vor începe să învețe online, din cauza numărului de infectări. Practic, la fiecare oră, se închid alte 12 școli. Iar aceasta arată cât de mult se înrăutățește situația. În total, 2.169 de școli se află în scenariul roșu, adică peste 12% din total.


Potrivit situației de la Ministerul Educației, miercuri, la ora 12.00 situația scenariilor școlilor era următoarea:


10.480 de unități de învățământ sunt în Scenariul 1 (verde): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.5.007 de unități de învățământ în Scenariul 2 (galben). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție. 2.169 de unități de învățământ în Scenariul 3 (roșu) implică participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.

Dintre cele 2.169 de unități închise, în 317 se predă online din cauza cazurilor de COVID-19 înregistrate, iar restul de 1.852 de școli au intrat în scenariul roșu fiindcă s-a depășit numărul de 3 cazuri la mia de locuitori în localitatea unde se află. O parte din cele din urmă au în curs lucrări de reabilitare. 


Școlile trec la învățarea online pentru toți elevii în funcție de evoluția numărului total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă