Într-o lună, începe vaccinarea în cabinetele medicilor de familie, cu Johnson & Johnson și AstraZeneca

3 săptămâni in urmă 2


Medicul militar Valeriu Gheorghiță a anunțat, duminică seara, la Digi24 că, cel mai probabil de la sfârșitul lunii viitoare, oamenii se vor putea vaccina în cabinetele medicilor de familie.


Pentru imunizarea la medicul de familie nu va fi necesară înscrierea pe platformă, medicul fiind cel care va face evaluarea și programarea pacienților.


Vaccinurile folosite vor fi cele de la Johnson & Johnson și AstraZeneca.


„Spre sfârșitul lunii aprilie, începutul lunii mai, vom începe vaccinarea și în cabinetele medicilor de familie, în mod deosebit cu vaccin de la Johnson & Johnson și foarte probabil și AstraZeneca, fără să mai existe posibilitate de programare în platformă. Medicii de familie își vor evalua persoanele pe care le au în evidență și vor programa”, a declarat Valeriu Gheorghiță, duminică, la Digi24.


„Johnson &Johnson este un vaccin recomandat persoanelor peste 18 ani, din punct de vedere organizatoric se pretează mai bine pentru a merge pentru centrele mobile de vaccinare sau pentru echipe mobile sau pentru localitățile din mediul rural”, a mai spus medicul militar.


Întrebat dacă până la sfârșitul verii se va atinge imunitatea de grup a populației la noul coronavirus, cum era estimat medicul militar a declarat: „Da sunt optimist”.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă