Interviu inedit cu Mihaela Buzărnescu despre arome și amintirile asociate lor: „Fericirea miroase a zambile”

2 săptămâni in urmă 1

Articol de - Publicat joi, 25 martie 2021, 13:37 / Actualizat joi, 25 martie 2021 14:02

Mihaela Buzărnescu, aflată la Miami, unde s-a calificat pe tabloul principal, face legătura între tenis, viață și arome răspunzând unor întrebări inedite

Parfum. Aromă. Miros. Fac parte din viața de zi cu zi. Le conștientizăm și le catalogăm. Deseori le asociem cu momente speciale, senzații sau obiecte. Studii științifice afirmă că, dintre toate simțurile, cel olfactiv oferă amintirile cele mai vii, mai puternice. Uneori însă nici nu realizăm până nu apare o întrebare concretă. 

Pornind de la un interviu acordat de Venus Williams pentru The Cut, Gazeta i-a propus Mihaelei Buzărnescu să răspundă la câteva întrebări, făcând astfel un inedit traseu senzorial. Pentru americancă, spre exemplu, prima amintire legată de miros a dus-o spre „ploaie. Crescând în California, chiar poți mirosi ploaia. Iar când nu ploua, nici noi nu eram pe teren, ceva ce se întâmpla foarte rar! Probabil de aceea țin atât de bine minte". 

Mai jos aflăm încotro se îndreaptă amintirile cele mai vechi ale Mihaelei. Românca în vârstă de 32 de ani, fost număr 20 mondial, aflată săptămâna aceasta pe locul 137 WTA, a jucat în al șaselea ei turneu din sezonul 2021. La Miami, concurs de categorie WTA 1000, a trecut marți noaptea de calificări, trecând de nemțoaica Anna-Lena Friedsam,125 WTA cu 2-6, 7-6(4), 7-5, iar miercuri noapte a fost învinsă de  Caroline Garcia, 51 WTA, din Franța cu 6-1, 6-2.

- Mihaela, care e pentru tine prima amintire legată de miros/aromă? 
- Prima mea amintire legată de miros a fost nămolul de la mare. Cred că aveam doi sau trei ani când am mers cu părinții la mare și ne-am dat pe corp, m-au dat și pe mine, cu nămolul pe care îl vindeau femeile care treceau pe plajă. Acel miros foarte puternic îl țin minte foarte bine.

- Fericirea miroase a ...? 
- Pentru mine fericirea miroase a zambile. 

- A ce miroase succesul?
- Poate părea destul de ciudat, dar răspunsul este a motorină. Este un miros foarte intens, care te ține acolo, într-o profunzime maximă. Pentru mine așa este succesul, intens și profund.

- O zi de luni miroase a...? 
- O zi de luni miroase a praf, ca după ploaie. Pentru că mereu ești obosit lunea, după weekend, când poate ai vrut să te relaxezi, ai reușit, apoi o iei de la capăt și ești așa, un pic posomorât. 

- Dar una de duminică? 
- A spirt. Este o zi în care vrei să faci cât mai multe lucruri pentru că ești liber și știi că urmează o săptămână plină de antrenamente, în care nu ai timp de nimic altceva, din alte activități. De aceea duminica ești în continuă mișcare.

- Mingea de tenis miroase a ...?
- A cauciucul acela încins, așa simt eu mingea de tenis.

- A ce miroase pentru tine victoria? 
- A vanilie, extrem de dulce și plăcută.

- Ce aromă ți-ar plăcea să ai mereu în preajma ta? 
- Aroma pe care mi-ar plăcea să o am mereu în preajmă este cea de vanilie, pentru că este dulce, aș vrea să o simt tot timpul lângă mine.

- Prietenia miroase a ...? 
- Aroma pe care mi-ar plăcea să o am mereu în preajmă este cea de vanilie, pentru că este dulce, aș vrea să o simt tot timpul lângă mine.

- A ce miroase casa ta? 
- Casa mea miroase a bețișoare parfumate, de cele mai multe ori din cele cu extract de vanilie și bergamotă.

- Dar o cameră de hotel la un turneu? 
- Camera de hotel la un turneu o văd ca pe un fum pentru că este stres mult, agitație, concentrare, somn, toate adunate, de aceea pare un fum mereu prezent.

Un moment de contemplare, însoțit de un miros familiar, cel al cafelei FOTO Mihaela Buzărnescu Instagram

Un moment de contemplare, însoțit de un miros familiar, cel al cafelei FOTO Mihaela Buzărnescu Instagram

- De ce aromă îți amintește zgura proaspăt udată? 
- Miroase ca o cretă.

- Dar hardul când începe să plouă? 
- Senzația pe care o ai când ești la munte, lângă un râu cu multe pietre și pe lângă care te plimbi.

Aromele alese de Miki 

Zambile Vanilie Nămol

3 finale WTAa disputat Mihaela Buzărnescu în cariera ei, cucerind un titlu, la San Jose 2018, celelalte fiind atinse în același an, la Hobart și Praga

Citeşte mai multe ştiri din sport:

Simona Halep - Caroline Garcia, în turul 2 la Miami » Simona, față în față cu jucătoarea care a eliminat altă româncă

Irina Begu, eliminată în primul tur la Miami

Playtech: Decizie de ultimă oră în cazul Marica la hotel. Ce au decis judecătorii în proces


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă