INTERVIU. Comandantul pompierilor români care vor interveni la incendiile devastatoare din Grecia: E datoria noastră să facem asta

2 luni in urmă 74

Pompierii români trimiși să ajute la stingerea incendiilor din Grecia sunt în drum spre statul elen. Asta după ce guvernul de la Atena a cerut ajutorul celorlalte țări europene în lupta cu flăcările. Echipa Digi24 va fi în mijlocul infernului din Grecia și va transmite de acolo cele mai importante informații. 

Cei 108 de pompieri selectați pentru această misiune își vor începe sâmbătă dimineață misiunea care este estimată că va dura de zece zile. Dacă situația o va impune, la cererea autorităților elene, misiunea ar putea fi prelungită.

Florin Pop, comandantul misiunii, a explicat la Digi24 cât de mare este provocarea căreia pompierii români trebuie să îi facă față și și-a exprimat încrederea că misiunea va fi dusă la bun sfârșit.

"O să găsim incendii care se manifestă violent la vegetație uscată și pădure, degajări mari de fum și temperaturi foarte ridicate.

Aceste incendii se manifestă violent, au direcție de propagare care se schimbă de la oră la oră, trebuie să avem în vedere protecția personalului propriu și să anticipăm direcția de propagare, să localizăm incendiul fără să facă alte pagube.

Cei 108 pompieri participanți la misiune au fost aleși special, la nivelul IGSU formându-se acest modul specializat de sprijin pentru Grecia.

Toți au experiență pe toate domeniile de intervenție", a declarat Florin Pop.

El a adăugat că pompierii merg în misiune cu autospeciale construite pentru astfel de evenimente – de stingere a incendiilor de pădure, cu autoprotecție la partea superioară și inferioară.

"Nu vom intra în incendii cu ele, dar pentru situații neprevăzute putem avea această protecție", a declarat comandatul detașamentului de pompieri.

El a subliniat că toți pompierii sunt mândri că participă la această misiune în premieră pentru România, fiind vorba de o intervenție la incendii de pădure în afara țării: "Mecanismul de protecție civilă este bine structurat și bine pus la punct în astfel de situații. Ne mândrim că mergem în misiune, e datoria noastră să facem asta, sperăm să îndeplinim misiunea cu succes."

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă