Intervenţie în premieră în Timiş, la un autoturism electric care a luat foc. Pompierii au scufundat maşina într-un container special - VIDEO

1 lună in urmă 29

Intervenţie în premieră a pompierilor din judeţul Timiş, solicitaţi la stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism electric.

Imagini din timpul intervenţiei pompierilor

Galerie (6)

Pompierii au răcit acumulatorii prin imersie de apă

ISU Timiş

Pompierii din judeţul Timiş au fost solicitaţi să intervină, vineri, la stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism electric, în localitatea Dumbrăviţa de lângă Timişoara. Aceasta reprezintă o premieră pentru salvatorii din judeţul Timiş, care au acţionat prin metoda răcirii bateriilor de acumulatori prin imersie de apă.

"Prima intervenţie de stingere a unui incendiu la un autoturism electric în judeţul Timiş. Astăzi, la ora 15:30, am fost solicitaţi să intervenim pentru stingerea unui incediu la un autoturism electric, în localitatea Dumbrăviţa. 11 pompieri cu 2 autospeciale de stingere şi un echipaj SMURD s-au deplasat de urgenţă la locul indicat. De asemenea, conform procedurii specifice, la faţa locului a fost dislocat containerul pentru stingerea incendiilor la autoturismele electrice prin imersie, transportat de un camion”, transmite ISU Timiş.

Pompierii au răcit acumulatorii prin imersie de apă

"Ajunşi la faţa locului, pompierii au constatat că incendiul se manifesta în zona bateriilor de acumulatori, astfel a fost folosită, pentru prima dată, metoda răcirii bateriilor de acumulatori prin imersie în apă”, mai transmite ISU Timiş.

Deşi a fost o intervenţie în premieră pentru pompierii timişeni, aceasta a dus la limitarea pagubelor.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă