Intervenție în forță a poliției din Rusia la o reuniune a opoziției: În jur de 150 de activiști și lideri politici au fost arestați VIDEO

1 lună in urmă 2

Poliția din Rusia a arestat sâmbătă în jur de 150 de persoane la o reuniune a unor politicieni independenți și lideri ai opoziției, acuzându-i de legături cu o organizație aflată pe lista neagră a autorităților, relatează Reuters citând un grup de monitorizare și un post de televiziune.

Arestările vin în contextul în care autorităție derulează o operațiune de înăbușire a mișcării anti-Kremlin declanșate după condamnarea, arestarea și încarcerarea liderului opoziției Alexei Navalnîi la scurt timp după revenirea acestuia în țară, în urma episodului otrăvirii sale.

Reuniunea din Moscova la care a avut loc intervenția forțelor de securitate urma să adune aleși locali din toată țară, dezbaterile fiind programate pentru sâmbătă și duminică.

Полицейские пришли на форум независимых муниципалов. Всех муниципальных депутатов, спикеров среди которых Евгений Ройзман, Владимир Кара-Мурза, Андрей Пивоваров, Илья Яшин, Юлия Галямина выводят на улицы в автобусы. pic.twitter.com/hlhZoVv5dD

— Вот Так (@vottak_tv) March 13, 2021

Evenimentul era organizat de Andrei Pivovarov, directorul executiv al organizației neguvernamentale Open Russia, cu sediul în Marea Britanie. Organizația a fost fondată de fostul magnat și critic al Kremlinului Mikhail Khodorkovsky. Pivovarov se numără printre cei arestați, alături de politicianul de opoziţie Vladimir Kara-Murza, vicepreședinte al Fundației Free Russia, cu sediul în Washington.

В Москве на форуме независимых депутатов «Муниципальная Россия» задержали координатора «Открытки» Андрея Пивоварова», политиков Владимира Кара-Мурзу, Евгения Ройзмана, Илью Яшина и Юлию Галямину

Видео: Валерия Ратникова / Дождь pic.twitter.com/HCAKX9h0fX

— Дождь (@tvrain) March 13, 2021

Poliția a dat buzna în clădirea în care urma să aibă loc evenimentul și a început arestarea participanților, ducându-i în dubele care așteptau afară, potrivit înregistrărilor video. Astfel, zeci de persoane, printre care şi jurnalişti care doreau să relateze de la eveniment, au fost reţinute temporar în hotelul în care avea loc întâlnirea. Vladimir Kara-Murza a distribuit o fotografie făcută în interiorul dubei, după arestare, mai relatează Reuters.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă