Intervenție dificilă a salvamontiștilor pentru recuperarea unui turist blocat pe Jepii Mici / Alți șapte turiști aflați în Munții Baiului au cerut ajutor, din cauza condițiilor atmosferice nefavorabile

2 luni in urmă 5

Un turist a rămas blocat, sâmbătă după-amiază, pe traseul Jepii Mici din Masivul Bucegi, acţiunea salvamontiştilor de reperare şi recuperare a acestuia fiind extrem de dificilă din cauza vizibilităţii foarte reduse, dar şi a riscului mare de producere a unor avalanşe, relatează Agerpres.

Potrivit datelor comunicate de Salvamont Buşteni, salvatorii de la Baza de Salvare Montană Baba Mare încearcă de două ore să îl găsească pe bărbatul care a rămas blocat, o altă echipă de intervenţie fiind pregătită să acţioneze la nevoie.

Vizibilitatea pe munte este extrem de redusă, fiind aproape de zero, din cauza ceţii şi a viscolului, vântul puternic transportând zăpada.

Salvamont Prahova a anunțat, de asemenea, că a desfășurat o acțiune de recuperare a șapte turiști aflați în Munții Baiului, care au solicitat ajutorul prin 112, din cauza condițiilor atmosferice nefavorabile și orei înaintate.

Sursa foto: Salvamont Prahova / Facebook

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă