Interpol: Rețea de vaccinuri contrafăcute, anihilată în China și Africa de Sud. Zeci de arestări și mii de doze confiscate

2 luni in urmă 5

Polițiștii din China și Africa de Sud au confiscat mii de doze contrafăcute de vaccin împotriva Covid-19 și au făcut zeci de arestări, anunță Interpol. Totul în urma unei alerte globale emise de Interpol care arată că vaccinurile au devenit o țintă principală pentru rețelele criminale.

 Rețea de vaccinuri contrafăcute, anihilată în China și Africa de Sud

Galerie (3)

Interpol: Rețea de vaccinuri contrafăcute, anihilată în China și Africa de Sud

interpol.int

Interpol a lansat o alertă globală privind distribuirea de vaccinuri false împotriva COVID-19. Mii de doze de vaccin au fost confiscate.

Aproximativ 400 de fiole - echivalentul a aproximativ 2.400 de doze - care conțin vaccin contrafăcut, au fost găsite într-un depozit din Germiston, Gauteng, unde ofițerii au recuperat, de asemenea, o cantitate mare de măști false 3M și au arestat trei cetățeni chinezi și un cetățean zambian, anunță Interpol.

În China, polițiștii au făcut 80 de arestări la o fabrică în care erau produse fiolele cu serul contrafăcut. Cel puțin 3.000 de doze au fost găsite acolo.

Alerta Interpol privind vaccinurile contrafăcute

Arestările au avut loc la doar câteva săptămâni după ce Interpol a emis o alertă referitoare la activitatea ilicită a unor rețelele de criminalitate organizată care vizează vaccinurile Covid-19.

Alerta a inclus, de asemenea, detalii și imagini ale vaccinurilor autentice și metode de transport autorizate furnizate de companiile farmaceutice pentru a ajuta la identificarea fiolelor false.

„Deși salutăm acest rezultat, acesta este doar vârful aisbergului când vine vorba de criminalitatea legată de vaccinul Covid-19”, a declarat secretarul general al INTERPOL, Jürgen Stock

Investigațiile continuă și, pe lângă arestările din Africa de Sud și China, Interpol primește, de asemenea, rapoarte suplimentare despre distribuirea de vaccinuri contrafăcute și încercări de înșelătorie care vizează organisme de sănătate, cum ar fi casele de îngrijire medicală.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

interpol vaccinuri contrafacute china africa de sud
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă